Eroul Anului: Avocatul care a deschis un centru de plasament pentru copiii străzii (video)

0
631

Eroul Anului: Avocatul care a deschis un centru de plasament pentru copiii străzii (video)

Publika TV va acorda şi premiul special „Eroului Anului”. Este vorba despre un personaj care a ştiut să pună mai presus de bunăstarea sau chiar viaţa sa pe cea a semenilor, un personaj care a devenit eroul unei ştiri şi pe care jurnaliştii Publika TV au decis să îl onoreze astfel.

Astăzi aflăm o altă poveste. Există destui copii fără noroc, abandonaţi de familii sau luaţi de lângă părinţii care nu îi îngrijesc. În centrul de plasament din Chişinău, finanţat de avocatul Gheorghe Avornic, zeci de asemenea copii au găsit nu doar hrană şi haine, ci mai ales afecţiune. Acum, unii dintre ei au fost adoptaţi sau au pornit în viaţă cu un plus de şansă.

Aşa arată bucuria unor copii obişnuiţi, care încă n-au împlinit şapte ani. Numai că, pentru ei, acasă înseamnă un centru de plasament.

„Vin din familii vulnerabile sau chiar abandonaţi în stradă, în unele instituţii medicale. Au de obicei traumă psihologică foarte mare”, susţine managerul Centrului de plasament Speranţa copiilor din Moldova, Angela Cahulea.

Centrul a fost deschis de avocatul Gheorghe Avornic, la sfatul tatălui său care i-a spus că mai mare pomană decât aceasta nu poate fi pe lume. Iar copiii care au trecut pe aici sunt dovada vie că aşa este.

„De la noi în internate nu a plecat nici un copil. Toţi copiii şi-au găsit mamă şi tată sau s-au întors în familiile lor biologice”, spune Gheorghe Avornic.

Este şi cazul Sabinei şi al lui Avram, luaţi sub tutelă anul trecut de preotul Octavian Moşin şi soţia lui. 

Ne-au spus mama şi tata din prima zi de când au intrat în casă„, a declarat preotul Octavian Moşin.

Gheorghe Avornic spune că are destui bani, cât să îi împartă cu micii locatarii ai centrului. Şi se simte răsplătit.

„Eu nu cred că există o mai mare fericire decât aceasta, când copii străini, care nu este sângele tău, să-ţi spună tată, mamă. Să te simţi un om destul de împlinit”, mai spune Gheorghe Avornic.

http://www.youtube.com/watch?v=c7SQ4-fC0f