Cuba și Rusia. Biserica Ortodoxă interesată de dezvoltarea relațiilor

0
925

Cuba și Rusia. Biserica Ortodoxă interesată de dezvoltarea relațiilor

În Sala Tronului, din Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii s-a întâlnit in aceste zile cu noul ambasador al Republicii Cuba în Federația Rusă, Emilio Garcia Losada.
Patriarhul Kirill a remarcat „misiunea importantă, care implică responsabilități grele, a ambasadorului acestei tari în Rusia, chemat să contribuie la dezvoltarea relațiilor ruso-cubaneze”. „Istoria acestor relații ne intoarce spre trecutul îndepărtat, de dinainte de revoluție. Perioada sovietică a constituit o pagină a acestei istorii, mulți cetățeni simtindu-se legati de Cuba”.


Patriarhul a mai spus că s-a întâlnit de mai multe ori cu liderul Revoluției cubaneze, Fidel Castro, cat si cu Raul Castro, președinte al Consiliului de Stat și președinte al Consiliului de Miniștri din Cuba. În 2008, el a participat la tarnosirea Bisericii Maicii Domnului din Kazan, în Havana.


„Constructia acestei biserici reprezinta unul dintre cele mai importante episoade ale relațiilor ruso-cubaneze din ultimii ani”, a remarcat Patriarhul. Sunt foarte mulțumit de faptul că relațiile dintre Patriarhia Moscovei și Cuba sunt în curs de dezvoltare, într-o direcție pozitivă”.


Patriarhul a mai spus: „În ceea ce ne priveste, vom ajuta cât mai mult posibil sa se dezvolte relațiile dintre țările noastre, dintre popoarele noastre. Aveti un partener, în Biserica Rusă, care, din punctul său de vedere religios, considera importanta dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre”.
site sursa: www.locasuriortodoxe.ro