Biserica din Anglia refuză să ofere binecuvântare cuplurilor de acelaşi sex

0
868

Biserica din Anglia refuză să ofere binecuvântare cuplurilor de acelaşi sex

Biserica din Anglia refuză categoric binecuvântarea celor cu orientare homosexuală, considerând că aceasta aparţine căsătoriei între un bărbat şi o femeie.

Anunţul acesta, apărut sub titlul Men and Women in Marriage într-un raport al bisericii engleze, a venit ca o replică la declaraţia episcopului din Liverpool, Rt Rev James Jones, care afirma că biserica ar trebui să-şi verifice poziţia faţă de cuplurile homosexuale, pentru că dragostea ar trebui binecuvântată oriunde s-ar afla.

În raportul publicat, biserica îşi întăreşte poziţia în ceea ce priveşte definiţia căsătoriei ca fiind o relaţie de fidelidate, devoţiune între un bărbat şi o femeie, ce contribuie la o societate sănătoasă şi stabilă, în timp ce tot biserica crede că elaţiile între persoane de acelaşi sex sunt excluse din tiparul dat de Dumnezeu, notează The Guardian.

În ciuda acestei poziţii, noul arhiepiscop din Canterbury, Justin Welby, a declarat că este dispus să discute şi să dialogheze despre concepţia bisericii faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

site sursa www.semneletimpului.ro