Ţara unde ţi se confiscă şi aruncă Biblia din geamantan

0
728
Ţara unde ţi se confiscă şi aruncă Biblia din geamantan
La Biblioteca Naţională din Almaty, Kazakhstan, cărţile sunt cercetate cu atenţie înainte de a fi catalogate.Directorul acestei institiţiiGulisa Balabekova a declarat că nu sunt probleme în acest sens. Însă realitatea este că există o cenzură obligatorie pentru toate cărţile religioase. Cărţile creştine sunt pur şi simplu respinse şi aruncate.
 „Din nefericire, dreptul liber de a vorbi despre religie nu există în Kazakhstan” a spus jurnalistul independent Sergei Duvanov pentru agenţia Forum 18.
 

Există în Kazakhstan o agenţie numită Agenţia de Afaceri Religioase (ARA) care controlează toate religiile, pune presiune pe comunităţile religioase şi obligă pe cetăţeni sub ameninţarea armelor să nu vorbească despre religie. Cei ce vorbesc pe teme religioase sunt raportaţi imediat la poliţie pentru foloase materiale.

De asemenea, există o cenzură şi o interdicţie de tipărire a cărţilor religioase şi o cenzură a cărţilor religioase importate. Nu este un lucru extraordinar dacă la aeroport, ţi se confiscă Biblia şi este aruncată fără explicaţii.

site sursa www.doxologia.ro