Patriarhul Kirill, îngrijorat de ceea ce se întâmplă la Chișinău

0
738

Patriarhul Kirill, îngrijorat de ceea ce se întâmplă la Chișinău

„Biserica Ortodoxă observă în unele prevederi stipulate de Legea privind egalitatea de şanse pericol pentru integritatea morală și spirituală a societății”. Declarația a fost făcută de capul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, în cadrul Sfințitului Sobor Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse care are loc zilele acestea la Moscova, informează UNIMEDIA.

„Acest document poate fi utilizat pentru restricţionarea criticii homosexualității, interzicerea calificării comportamentului homosexual drept un păcat. Legea interpretează foarte larg noțiunea de discriminare, neluând în considerație viziuni religioase tradiționale”, a mai spus Preasfinția Sa.

 

Totodată Patriarhul Kirill a informat Soborul Arhieresc că anul trecut în Republica Moldova s-a format grupul de inițiativă al tinerilor care s-au adresat către Ministerul Justiției pentru înregistrarea cultului satanic.

„Adresările de acest gen au devenit posibile ca urmare a adoptării unei noi legi privind cultele religioase. Mitropolia de la Chișinău în repetate rânduri s-a adresat la Guvernul Republicii Moldova cu propunerea de a opera unele modificări, însă nici una dintre cerințele enoriașilor nu a fost luată în considerare și, prin urmare, se constată un precedent periculos. A fost trimisă către Ministerului Justiției din partea Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, adresare cu privire la inadmisibilitatea înregistrării cultului distructiv”, a mai spus Patriarhul Kirill.

UNIMEDIA precizează că Preafericitului Patriarh Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril va veni în acest an în Republica Moldova cu ocazia aniversării a a 200 de ani de la integrarea eparhiei de Chișinău în Biserica Ortodoxă Rusă. Vizita oficială este programată pentru luna septembrie a acestui an. Pe 8-9 septembrie, Patriarhul Kirill se va afla în Transnistria, în orașul Tiraspol.

Amintim că Sanctitatea Sa Kirill a fost ultima dată în Republica Moldova la 8-9 octombrie 2011. Patriarhul a oficiat astăzi Sfânta Liturghie la Catedrala Nașterea Domului și a fost decorat cu „Ordinul Republicii”.

site sursă http://unimedia.info