Rowan Williams a slujit ultima sa slujba ca lider al anglicanilor

0
917
Rowan Williams a slujit ultima sa slujbă ca lider al anglicanilor

Pe 30 decembrie, Rowan Williams, actualul Arhiepiscop de Canterbury, a ţinut ultima sa slujbă, în calitate de lider al comunităţii religioase ce numără aproape 80 de milioane de credincioşi.
Mesajul lui Rowan Williams, cel de-al 104-lea Arhiepiscop de Canterbury, s-a concentrat pe două aspecte esenţiale. În primul rând, Williams a afirmat că are încredere în puterea creştinismului, în ciuda ultimului recensământ din Marea Britanie, care a anunţat o scădere a credincioşilor cu 13 procente faţă de deceniul trecut.
În al doilea rând, Williams nu şi-a ascuns nici de data aceasta dezamăgirea faţă de votul Sinodului General al Bisericii, care a respins hirotonirea femeilor episcop. Acesta a catalogat votul ca fiind „foarte dureros”.
Rowan Williams a fost liderul Bisericii Anglicane din întreaga lume timp de 10 ani, perioadă în care a încercat să păstreze unitatea unei comunităţi măcinate de dezacorduri cu privire la femeile episcop, căsătoriile gay şi învăţăturile bisericii. Williams nu va mai ocupa această poziţie începând de pe 7 ianuarie, dată la care va reveni la catedra Colegiului Magdalene al Universităţii Cambridge.
Locul lui Williams va fi luat de Justin Welby (56 de ani), care este în prezent Episcop de Durham, informează Christian Post.

www.semneletimpului.ro