Trei profesoare și-au apărat elevii cu trupurile lor

0
795
Trei profesoare și-au apărat elevii cu trupurile lor

Presa internațională spune povestea a trei profesoare care au murit luptând pentru viața elevilor lor. Numele lor- Victoria Soto, Dawn Hochsprung și Mary Sherlach- sunt pe buzele părinților impresionați.

 

Victoria Soto, o tânără de numai 27 de ani s-a aruncat în fața gloanțelor pentru a-i proteja pe copii. O rudă a tinerei a povestit pentru ABCNews că fata adora să fie profesoară și era extrem de preocupată de siguranța elevilor săi.

Familia sa a fost informată că tânăra încerca să îi ducă pe copii spre toaletă și și-a folosit trupul drept scut în fața agresorului.
 

„Sunt foarte mândru că am cunoscut-o. Era visul ei să fie profesoară. A acționat instinctiv în momentul în care a simți că elevii erau în pericol. În ochii noștri, ea este un erou. Ne liniștește faptul că Vicki a murit făcând exact ce și-a dorit: apărând copiii”, a spus verișorul profesoarei.

Alte două colege ale sale, care aveau funcțiile de director școlii și psihologul- au ieșit să vadă ce se întâmplă în momentul în care s-au auzit primele împușcături. Atacatorul le-a executat, pur și simplu.

O profesoară care a supraviețuit masacrului a povestit că s-a închis împreună cu 20 elevi în baie, spunând rugăciuni.

„I-am luat pe copii și i-am dus în toaletă rugându-i să facă linișye. Le-am spus că îi iubesc și că este un om rău în școală, nu voiam să știe mai mult. Am inceput să ne rugăm. Am apucat manerul ușii și am ținut tare de el, pentru a-l împiedica pe criminal să intre. Ma gândeam numai că trebuie să fiu cât mai puternica pentru copii, pentru viața lor”, a declarat Maryrose Kristopik, profesoară de muzică.

Părinții o privesc acum ca pe un erou, însă femeia îi asigură că oricare dintre profesori s-ar fi sacrificat pentru elevi.

www.evz.ro