Puterea rugăciunii copiilor

0
916

Puterea rugăciunii copiilor

Se cunoaşte că cele mai puternice și pilne de har sunt rugăciunile copiilor. Ele putând fi comparate doar cu rugăcinile sfinţilor şi cuvioşilor ai Bisericii noastre. În timp ce adulții, adesea cred că Domnezeu în genere „nu-i aude”, rugăminţile sincere ale copiilor aproape nicicând nu rămân fără răspuns. Rugăciunea copilului poate face o minune adevărată, aduncând părinţii şi pe cei apropiaţi la credinţă sau izbăvindu-i de boli şi greutăţi.

Doamne, trimite-ne o maşină!

Într-o dimineaţă rece de toamnă o familie numeroasă stătea pe marginea drumului, încercând fără succes să oprească o maşină sau rutieră încăpătoare pentru a ajunge la Biserică. La autobus au întârziat, iar maşinele ce treceau pe alături, îi ignorau cu desăvârşite. Părinţii disperaţi deja erau gata să se întoarcă acasă, când deodată, fiul cel mare a propus „să ne rugăm ca Dumnezeu să ne trimită o mașină!”. Şi copiii au început în cor: „Doamne, trimite-ne o mașină, Te rugăm». Iar fetiţa Sonea de numai 3 anişori a adăugat „Trimite-ne o maşină verde. „Nu contează, să fie ea macar şi în buline roz sau portocalie, doar să se oprească” – a zis mama. „Totuşi eu vreau una verde” – nu a renunţat copila. Și – peste mai puţin de un minut lângă ei stopează un microbus de culoare ….verde! „Urcăţi,” vă duc oriunde! – le-a zâmbit şoferul. După cum s-a dovedit şoferul tocmai ţinea drumul în direcţia necesară şi nici un ban nu a luat de la ei…

Exemple uimitoare a puterii rugăciunii credinţei copiilor le pot relata mulţi dintre noi. Copiii au un suflet pur, care este aproape de Dumnezu, spre deosebire de adulţi care tot mai mult se îndepărtează de Creator prin multitudinea păcatelor sale. Copilul crede fără a şovăi, neavând acele îndoieli care le au adlţii.

O femeie relata despre fiica ei de 7-ani, Sofia, care închizându-se în odaia ei se ruga lui Dumnezeu: „Doamne, nu vreau să te deranjez cu nimicuri deşi multe aş vrea să-ţi cer. Vreau doar să te rog ceva important. Fă așa ca mama și tata să se împace şi din nou tată să trăiască cu noi. Și mai vreau ceva…ca mama să vină de la muncă întotdeauna veselă și binevoitoare.” Mişcată până-n adâncul sufletlui de rugăciunea auzită, partea a doua a cererii femeia a început să o realizeze singură, revenind de la serviciu gingaşă şi binevoitoare. Dar Dumnezeu a îndeplinit cererea principală a fetiţei – a reunit familia. Tatăl fetei a revenit acasă după un timp şi şi-a cerut iertare de la ele, pentru că le-a părăsit pentru altă femeie. Ele l-au iertat desigur, acum fiind foarte fericiţi împreună şi fiind în aşteptarea unui frăţior pentru micuţa Sofia.

Salvarea celor apropiaţi

Rugăciune unui copil pot aduce vindecare nu doar trupului, ci și sufletului. Așa cum relata o bună cunoscută, mult timp ea a fost o atee convinsă şi a fost extrem de indignată când soacra ei i-a botezat copilaşul de 5 ani. Iar când acesta i-a declarat că Dumnezeu există şi că doar trebuie să crezi în el, femeia a vrut să-i limiteze influenţa aceasta asupra lui. Dar copilul şi astfel continua să repete „Dumnezeu există, eu o știu!” Trei ani mai târziu, Olgăi i-au depistat o formă destul de gravă a cancerului. Și atunci copilul practic a forţat-o pe mama sa să se boteze şi să frecventeze Biserica. A trebuit să se supună. Fiul în fiecare zi, se ruga pentru mama sa. Examinarea înainte de operație a şocat toată lumea – nici o urmă de cancer în organism nu a rămas! Medicii şi-au pus la îndoală chiar şi prima diagnosticare, dar de atunci, Olga știa precis că s-a întâmplat un miracol, şi chiar unul dublu: nu numai că s-a vindecat, dar şi a căpătat o credinţă de neclintit în Dumnezeu. În prezent feciorul ei absolveşte şcoala şi vrea să devină preot.

Sunt cunoscute multe cazuri în care rugăciunea copiilor i-a vindecat pe părinţi de cumplita patimă a alcoolismului. Într-o familie tatăl bea foarte mult. Când era treaz toate erau bine, dar dacă numai punea mâna pe pahar toate se duceau de râpă. În aşa o stare putea să ridice mâna şi la soţie şi la copii. Copilaşii micuţi necătând la aceasta îşi iubeau tatăl, chiar dacă patima sa îi făcea mult să sufere. Într-o zi mama în disperare le-a spus copiilor, că ea şi tatăl lor vor divorţa. Copilaşii au implorat-o să nu o facă, să mai aştepte, iar ei vor îi cere lui Dumnezeu ajutor, şi Dumnezeu neapărat îi va ajuta. Aşa s-a întâmplat că în curând tatăl a avut o criza de epilepsie, care în cazul său era generată de cosumul de alcool. Înţelegând că are doar o singură alegere în continuare, bărbatul nu s-a mai atins de atunci de băutură.

Cineva poate să zică că e o coincidenţă, dar doar cineva care nu crede în Dumnezeu şi în putrea rugăciunii.

Desigur că sunt cazuri în care neacătând la rugăciunile copiilor vindecarea celor dragi şi iubiţi nu are loc. Dar chiar și în astfel de cazuri, Dumnezeu nu-I lasă pe copiii ce I-au cerut ajutorul şi sprijinul. Dumnezeu în mila şi dragostea sa le aranzează spre binele celor ce nu uită de El şi îi cer cu credinţă ajutorul şi sprijinul.

„Adevărat zic vouă: De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor” – aproape cu 2000 de ani în urmă, ne-a spus Hristos. Acest lucru înseamnă şi printre altele că cei maturi ar trebui să urmeze exemplul copiilor, în a fi bucuroşi şi fericiţi şi de la lucrurile simple, de a nu răspunde cu răul la rău, de a nu fi făţarnici, de a nu-i despreţui pe cei din jur, de a nu-şi judeca semenii.

Trebuie să învăţăm de la copii noştri dragostea, blândețea și bunătatea. Şi atunci şi rugăciunile noastre vor urca foarte repede la cer.

Natalia Lozan