Preacuviosul Părinte Arhimandrit Siluan (Șalaru), Exarh al Mănăstirilor din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, la două decenii de monahism

0
766
Preacuviosul Părinte Arhimandrit Siluan (Șalaru), Exarh al Mănăstirilor din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, la două decenii de monahism
Preacuvioase Părinte Arhimandrit,

Cu voia lui Dumnezeu, ați ajuns la cea de a douăzecea aniversare a vieții trăită în cinul monahal.
Acum două decenii ați ales să Vă închinați în totalitate slujirii lui Hristos. Luând această cale, ați reușit cu răbdare, râvnă, dar mai ales cu credință neostenită, să aduceți un aport deosebit la consolidarea vieții religioase în cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova.
Ca stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi, ați contribuit în mod special la ridicarea din ruine a acestei bijuterii a credinței, istoriei și culturii naționale, dând astfel un vrednic exemplu tuturor celor dornici de a ajuta și de a se implica în activitatea Bisericii-mamă.
În calitate de Exarh al Mănăstirilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, duceți o amplă activitate de revigorare și supraveghere a vieții monahale, iarăși, spre triumful credinței și spre călăuzirea și îndreptarea credincioșilor. Iar ca Protopop de Orhei, munciți cu deosebită iscusință pentru buna orânduire eclesială în a această importantă circumscripție a Bisericii noastre Ortodoxe.
Preacuvioșia Voastră,
Cu toții ne dăm bine seama că toate aceste ascultări pe care cu cinste le îndepliniți sunt deosebit de solicitante și chiar dificile, însă suntem ferm convinși că Dumnezeu, în nemărginita Sa înțelepciune, Vă va învrednici și în continuare de îndurarea și ajutorul Său, pentru a Vă îndeplini misiunea în mod exemplar.
Astăzi, la popas aniversar ne rugăm pentru sănătatea Preacuvioșiei Voastre și dea Domnul ca acești douăzeci de ani să nu fie decât începutul unei îndelungate și înfloritoare trăiri monahale.
Cu alese gânduri și deosebită prețuire,

+ VLADIMIR,
MITROPOLIT AL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE