Potrivit statisticilor, crestinismul ramane cea mai mare religie din lume

0
2289
Potrivit statisticilor, creștinismul rămâne cea mai mare religie din lume

Aproape 84% din populația lumii – aparțin la o anumită religie. Agnostici, atei sau nedefiniți s-au declarat 16,3% – aproximativ 1,1 miliarde de oameni. Aceste constatări sunt cuprinse într-un raport al Centrul de Cercetare „Bea” în Statele Unite, dat publicației la Washington, comunică „ITAR-TASS”. Datele din raport sunt din 2010, când populația lumii a fost estimată la 6,9 miliarde de oameni.

Conform estimărilor făcute de americani, religia cea mai mare din lume este creștinismul. Potrivit raportului, 31,5% de cetățeni ai lumii, inclusiv 73,3% din ruși și 78,3% dintre americani s-au declarat creștini. Aceștia formează majoritatea populației în 157 din cele peste 230 de țări care au participat la sondaj.
Musulmanii în lume constituie 23,2%: în Rusia – 10% iar în SUA – 0,9%. Adepții Islamului trăiesc majoritatea în 49 de țări. Nouăsprezece dintre acestea sunt din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.
Numărul total de hinduși din lume este estimat la aproximativ 1 miliard de oameni, budiștii – aproape jumatate, evreii – la 14 milioane. Evreii, majoritatea (44%) trăiesc în America de Nord, iar în Orientul Mijlociu până la 41% din numărul total de adepți ai religiei.
Oamenii care nu se identifică nici unei religii, constituie majoritatea populației în numai șase țări din întreaga lume. Cele mai mari dintre acestea ar fi: China, Coreea, Republica Cehă, Estonia și Japonia.
Sensul studiului realizat pe parcursul a trei ani, este de a estima numărul și distribuția geografică a celor cinci religii ale lumii – budismul, hinduismul, islamul, iudaismul și creștinismul, precum și situația reprezentanților celor trei categorii nedefinite: celor care nu sunt afiliați religios, adepți ai credințelor locale, și „alte religii”.

www.ortodoxia.md