Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Ruse a cerut clerului sa dea dovada de „smerenie plina de intelepciune”, în alegerea unui mijloc de transport personal

0
703
Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a cerut clerului să dea dovadă de „smerenie plină de înțelepciune”, în alegerea unui mijloc de transport personal

În cadrul Adunării Eparhiale de la Moscova, Patriarhul Kirill, a afirmat că „mediul informatic modern nu scapă nici o știre referitoare la biserică, acestea fiind analizate prin lupă până la cele mai minuțioase amănunte.”
„Orice act nedemn săvârșit de o persoană care are cea mai mică legătură cu Biserica, provoacă o avalanșă de publicitate negativă”, – a spus Întâistătătorul, totodată accentuând faptul că „mass-media de obicei recurge la utilizarea de informații false, înșelătoare, practicând cele mai neortodoxe metode de informare.”
„Ceea ce se întâmplă în spațiul mass-media cu privire la Biserică, poate fi clasificat drept un război informațional – a continuat Patriarhul Kirill. – Acesta este motivul pentru care noi, ca membri ai Bisericii suntem chemați să fim un exemplu pentru cei necredincioși, și pentru cei puțin credincioși”.
Subliniind faptul că „incidentele de încălcare a regulilor de circulație rutireră săvârșite de cler au fost deseori motiv pentru agresivitate anti-bisericească”, Sanctitatea Sa a amintit că Statul a înăsprit pedeapsa pentru consumul de alcool la volan, chiar și în cele mai mici proporții. În acest sens, Întâistătătorul a cerut ca clericii „să aibă grijă după ce consumă Sfânta Împărtășanie să nu se urce la volan, ci să se întoarcă acasă în siguranță, dacă este posibil chiar și cu sprijinul parohiei.”
Adresându-se clerului, Sfinția Sa a subliniat necesitatea „smereniei plină de înțelepciune”, în alegerea unui mijloc de transport personal.
„Astăzi, nivelul de producere a mijloacelor auto este de așa natură încât diferența de confort între modelele prestigioase și mai puțin prestigioase sunt minime – a spus Sanctitatea Sa. – Așadar, să folosim acele mijloace de transport, care nu ar fi mijloc de sminteală dar și de discreditare a clerului”.
Sanctitatea Sa a mai accentuat faptul că Patriarhul Moscovei și a întregii Rusii utilizează mijloace de transport oferite de Stat. „Aceste mijloace de transport îndeplinesc standardele de siguranță relevante, și ca o persoană protejată nu pot folosi o altă mașină”, – a spus Întâistătătorul.
„Nu vă îndemn la un ascetism total, vă îndemn la o abordare moderată și rezonabilă,” – a concluzionat, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusiil.

www.ortodoxia.md