Familia tradiţională, scoasă din cărţile pentru copii

0
747
Familia tradiţională, scoasă din cărţile pentru copii
Un proiect al Parlamentului European, propus de Comitetul pentru Egalitatea de Gen, solicită interzicerea cărţilor pentru copii în care există „familii tradiţionale şi rolurile părinţilor sunt stereotipuri”. Proiectul privitor la eliminarea stereotipurilor de gen din UE, redactat de un parlamentar european olandez de extremă stângă, solicită ca manualele şcolare să nu mai prezinte femeile şi bărbaţii în rolurile tradiţionale. Asemenea ilustraţii „încurajează discriminarea de gen în societate”, potrivit argumentaţiei din proiect.

 „Femeile sunt prezentate având grijă de familie, fiind obligate să aibă locuri de muncă cu jumătate de normă şi având şanse mai mici de a se integra pe piaţa de muncă”, se arată în raportul ce însoţeşte proiectul. În concluzie, autorii consideră că, încă de la o vârstă fragedă, copiii se confruntă cu stereotipuri de gen nu doar în manuale, ci şi la televizor, în reclame. Acestea le-ar influenţa percepţia asupra comportamentului bărbatului şi femeii.

Recomandările proiectului nu vor deveni lege prea curând, dar însăşi existenţa sa ilustrează intenţia de a scădea importanţa familie tradiţionale, arată criticii proiectului din Parlamentul European.

www.semneletimpului.ro