China a retinut mai mult de 800 de membri ai unei secte apocaliptice

0
840
China a reținut mai mult de 800 de membri ai unei secte apocaliptice

China a arestat peste 800 de susținători ai sectei „Biserica lui Dumnezeu cel Atotputernic”, care au predicat în diferite provincii „sfârșitul lumii”, care trebuia să aibă loc pe 21 decembrie, scrie InfoCatolica.
Aproximativ 400 de membri ai acestei comunități au fost arestați la 18 decembrie, în provincia Qinghai din nord-vestul Chinei. 357 „au fost arestați și pedepsiți”, în Guizhou (sud-vest). Alte 27 de persoane au fost arestați în orașul Foshan, în apropiere de Guangzhou (sud). În orașul Wuxi (Jiangsu), au fost arestați, „câteva zeci” de sectanți.
Cei mai mulți din membrii sectei se află în detenție administrativă pentru o perioadă de la 5 până la 10 zile pentru „deranjarea ordinii publice”.
Secta a fost fondată în anii 1990, în provincia Henan. Începând cu anul 1995, această sectă se află pe lista organizațiilor interzise. Fondatorul său Zhao Veyshan a fugit în Statele Unite ale Americii. Sectanții învăță despre reîncarnarea lui Iisus Hristos, într-o femeie din provinciile chineze, precum și în „sfârșitul lumii” care conform calendarului mayas, trebuia să aibă loc la 21 decembrie 2012. Potrivit doctrinei lor, „o zeitate feminină” va birui pe „marele balaur roșu” – pe comuniști. Sectanții se ocupau cu răspândirea de pliante și recrutarea de noi membri. Au fost, de asemenea prinși în atacurile asupra creștinilor care încercau să-i convingă de eroare doctrinară.

www.ortodoxia.md