Trei din patru oameni, afectați de restricțiile religioase

0
677
Trei din patru oameni, afectați de restricțiile religioase

Conform studiului Rising Tide of Restrictions on Religion, realizat de Pew Research Center, există o tendință globală de restricții religioase, prin acțiuni guvernamentale sau trenduri sociale, care au ajuns să afecteze trei din patru indivizi.
Procentajul populației afectate de aceste restricții, la nivel global, a crescut la 75%, de la 70%, în anul precedent. Iar numărul țărilor care și-au înăsprit legile în ceea ce privește practicile religioase a crescut de la 31% la 37%. Studiul include restricții guvernamentale ce includ legi împotriva prozelistismului sau a blasfemiei, sau care limitează materialele religioase puse la dispoziția cetățenilor.
Restricțiile sociale pe de altă parte, nu sunt controlate de guvern și includ ostracizarea, violențe în grup și alte acțiuni ale comunității, împotriva exercitării unei credințe.
Studiul folosește date dinainte de primăvara arabă și arată că Orientul Mijlociu și Africa de Nord-Est au înregistrat cel mai mare nivel de ostilitate socială, dar și restricții guvernamentale cu privire la practici și credințe religioase.
„Un nivel din ce în ce mai mare de restricții se observă pe fiecare continent. În trei regiuni, Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Africa sub-Sahara, nivelul restricțiilor guvernamentale și a ostilităților sociale a crescut din 2009 până în 2010,” se arată în studiu, conform Christian Post.
Statele Unite, de multe ori percepute ca vârful libertății globale, a fost mutat din categoria joasă, la cea moderată, cu shimbări la nivel local și de stat.

www.semneletimpului.ro