„Pentru restabilirea unităţii: Poziţia Bisericii Ortodoxe Ruse în problema „Mitropoliei Basarabiei”. Documente şi materiale. Chişinău, 2012″

0
576
AVIZ

Luni, 8 octombrie 2012, în sediul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova (mun. Chişinău, str. Ismail 46) va avea loc lansarea volumului de documente „Pentru restabilirea unităţii: Poziţia Bisericii Ortodoxe Ruse în problema „Mitropoliei Basarabiei”. Documente şi materiale. Chişinău, 2012″.
În culegere este reflectată activitatea Patriarhiei Moscovei și a Bisericii Ortodoxe din Moldova ca parte componentă a jurisdicției sale canonice, îndreptată spre lichidarea consecințelor schismei bisericești care a fost cauzată de crearea pe teritoriul Republicii Moldova a „Mitropoliei Basarabiei”. Documentele evidențiază rolul ce la jucat în acest сonflict Patriarhia Română, adoptând în decembrie 1992 decizia de „reactivare” a structurii menționate, precum și evoluția relațiilor dintre Bisericile Ortodoxe Rusă și Română în legătură cu existența ei. Majoritatea documentelor se publică în premieră.
Ediția este adresată clericilor și mirenilor din parohiile Bisericii Ortodoxe din Moldova, profesorilor și studenților instituțiilor de învățământ duhovnicesc ale Bisericii Ortodoxe Ruse, precum și tuturor celor care se interesează de istoria Bisericii din Republica Moldova în perioada modernă.
Începutul la ora 14.30.
Sunt invitaţi reprezentanţii mass-media.

www.mitropolia.md