O delegație a Patriarhiei Române a vizitat Departamentul pentru relații externe bisericești

0
669
O delegație a Patriarhiei Române a vizitat Departamentul pentru relații externe bisericești

Pe data de 5 octombrie, la Departamentul pentru relații externe bisericești a avut loc întâlnirea vicepreședinților și a conducătorilor de diviziuni ai DREB cu delegația Patriarhiei Române în componența consilierului Preafericitului Patriarh al României pentru relațiile externe bisericești, protoiereul Mihail Tuță, directorul postului de televiziune Trinitas protoiereul Nicolae Dima, șeful atelierelor Patriarhiei Române arhimandritul Constantin Dumitru, directorul postului de radio Trinitas Ciprian-Vasile Olinichi și colaboratorul Departamentului pentru relații interbisericești și interconfesionale al Patriarhiei Române diaconul Eugeniu Rogati.
Din partea Departamentului pentru relații extrne bisericești al Patriarhiei Moscovei la întâlnire au participat: vicepreședinții DREB, protoiereul Nicolae Balașov și egumenul Filaret (Bulekov), secretarul DREB pentru relații interortodoxe, protoiereul Igor Iachimciuk; șefa arhivei DREB, Z.P. Samsonkina; șeful interimar al sectorului protocol, E.A. Novojenin; colaboratorul DREB pentru relații interortodoxe ieromonahul Ștefan (Igumnov) și consultantul DREB, E.S. Speranskaia.
Salutând oaspeții, protoiereul Nicolae Balașov a dat o apreciere înaltă ideii de a face schimb de delegații între colaboratorii aparatelor Patriarhiei Moscovei și a celei Române. În opinia părintelui Nicolae Balașov, comunicarea nemijlocită între părți contribuie la stabilirea unor relații prietenești personale și la soluționarea problemelor care există în relațiile dintre Biserici.
Protoiereul Nicolae Balașov a relatat despre structura DREB și activitatea lui, remarcând că, pentru departamentele bisericești ale celor două Patriarhiei, schimbul de experiență este întotdeauna un lucru util.
Egumenul Filaret (Bulekov) s-a referit detaliat la chestiunea interacțiunii Bisericii Ortodoxe Ruse cu Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și cu alte organizații europene internaționale. Din partea delegației Patriarhiei Române, protoiereul Mihail Tița a mulțumit cordial reprezentanților DREB pentru ospitalitate și pentru posibilitatea de a face cunoștință direct cu activitatea instituțiilor Sinodale ale Bisericii Ortodoxe Ruse.
Delegația Patriarhiei Române se va afla în Rusia până pe 9 octombrie 2012. În programul ei de vizită au fost planificate întâlniri cu conducători ai Departamentului pentru cooperare între Biserică și societate, ai Direcției executive a Patriarhiei Moscovei, Departamentului sinodal informațional, întreprinderii industrial-artistice „Sofrino”, ai mijloacelor de comunicare în masă bisericești și, de asemenea, vizitarea locurilor sfinte ale Bisericii Ortodoxe Ruse.

Serviciul de comunicații DREB/Patriarhia.ru