ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

0
782
ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse
 

La 4 octombrie, la reședința Patriarhală și Sinodală de la mănăstirea „Sfântul Daniil”, sub președinția Preafericitului Patriarh al Moscovei și al întregii Rusii, Chiril, a avut loc ședința ordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.
La ședință a fost prezent și Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir în calitate de membru permanent.
„Avem o agendă de lucru foarte încărcată. Trebuie să analizăm un set întreg de chestiuni, care țin de viața Bisericii Ortodoxe Ruse și reorganizarea unor eparhii. Trebuie să ne gândim ce pași trebuie să întreprindem ca viața bisericească să fie mai activă și să răspundă cerințelor Soborului Arhieresc într-un șir de regiuni.” – a menționat Sanctitatea Sa Kiril în cuvântul de deschidere a lucrărilor Sfântului Sinod.
Conform Patriarhului, pentru această ședință au fost pregătite dările de seamă ale tuturor instituţiilor sinodale. „Trebuie să dăm o apreciere tuturor instituțiilor sinodale și să punctăm perspectivele acțiunilor ulterioare” – a mai menționat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse.
Pe lângă aceasta, membrii Sinodului au analizat candidaturile pentru alegerea unor arhierei și au discutat aspecte ale activității externe ale Patriarhiei Moscovei.
CONDICELE ședinței Sfântului Sinod din 4 octombrie 2012 (în rusă)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=awS4NM_t1Fo