Bisericile creştine din Anglia se opun folosirii dronelor

0
614
Bisericile creştine din Anglia se opun folosirii dronelor

Mai multe comunităţi creştine din Marea Britanie au criticat folosirea de către Statele Unite a dronelor asupra celor care se crede că sunt implicaţi în terorism, şi a chemat guvernul britanic să respingă o asemenea practică. Implicaţiile morale ale folosirii acestor proiectile sunt complexe, ele contravin legilor internaţionale şi incită la radicalism şi violenţă.
Operaţiunea condusă de CIA în Pakistan a dus la mii de morţi, mulţi dintre ei fiind civili fără legătură cu războiul sau cu terorismul.
Unul dintre argumentele folosite împotriva acestor arme este faptul că întregi comunităţi trăiesc în frică de aceste proiectile zburătoare. Administraţia americană trebuie să rescrie legile internaţionale pentru a justifica asemenea acţiuni.
„Acest lucru ne pune în pericol pe toţi. El creează un precendent pentru orice guvern să declare război unui grup de indivizi, care este perceput ca fiind o ameninţare. Toate guvernele din lume au obligaţia să respecte legile internaţionale” a spus purtătorul de cuvânt al Bisericii Metodiste.
Un protest de amploare va avea loc în zilele următoare în Shenstone – Shropshire, în faţa uzinei unde se asamblează dronele în Anglia. Apoi el va continua la mai multe facilităţi industriale de armament şi la campusuri ale armatei britanice.

www.doxologia.ro