În Siria, continuă atacurile împotriva creștinilor…

0
655
În Siria, continuă atacurile împotriva creștinilor…

O serie de atacuri teroriste împotriva creștinilor au fost comise în apropierea Damascului. Acestea, din păcate reflectă creșterea riscului conflictelor inter-religiose în țară, în situația în care minoritatea creștină anterior se simțea în destulă siguranță. Despre aceasta, informează Agenția de presă Fides și CWN.
Astfel, la 27 august au fost detonate doua bombe la funeraliile victimelor atentatului cu bombă care avusese loc anterior. Cel puțin 12 persoane au fost ucise și mai mult de 50 – au fost rănite în timpul atacului din satul Jarman – o suburbie a Damascului, unde predomină populația creștină. La rândul lor, creștinii locali relatează faptul că primesc în mod constant amenințări din partea extremiștilor musulmani.
Între timp, în orașul Zamalka, a fost ucisă o familie de creștini armeni, aceștia fiind decapitați și care după toate aparențele, la fel este lucrarea teroriștilor islamici.
Creștinii se tem că opoziția îi percepe drept susținători ai regimului actual al lui Assad în Siria, și, astfel, îi consideră dușmani ai grupurilor islamice implicate în încercarea de a realiza răsturnarea actualului guvern.