Atât în regiunea Arhanghelsk, cât și în Celiabinsk au fost tăiate răstigniri

0
919
Atât în regiunea Arhanghelsk, cât și în Celiabinsk au fost tăiate răstigniri

Incidentul a avut loc în orașul Varavino, informeză pagina web a Ministerului de Interne din regiunea Arhanghelsk. La rândul său, starețul mănăstirii Artemievo-Verkolsky Părintele Teodosie (Nesterov), a declarat că incidentul a avut loc între patru și cinci dimineața. Cel care a săvârșit blasfemia, a aruncat un topor la locul crimei și a dispărut după ce a fost văzut de către locuitorii caselor din apropiere.
Potrivit Sfinției Sale, crucea a fost plasată în apropierea Sfâintei Mănăstiri și sfințită de către nou adormitul Episcop Tihon de Arhanghelsk și Kholmogorskoye în 2004, în locul unei Biserici demolate în perioada sovietică. La instalarea Sfintei Cruci au participat autoritățile publice locale, ostași, reprezentanți ai societății civile, informează pagina web a eparhiei.
Acest lucru nu este primul caz de vandalism și sacrilegiu cu care se confruntă clerul și enoriașii din mănăstirea Artemievo-Verkolsky. În 2002, de Halloween a fost incendiată biserica construită în cinstea Sf. Alexandru Nevski și care ca printr-o minune a reușit să fie salvată. În 2004, a fost incendiată casa parhială. In timpul incendiului cât pe ce era să-și piardă viața starețul mănăstirii și încă 3 angajați. La ușa Bisericii s-a aruncat o pisică răstignită, au fost desenate mai multe pentagrame.
Alte trei cruci au fost tăiate de către necunoscuți în noaptea de sâmbătă la intrarea în satul Smelovsky, raionul Verkhneuralsk regiunea Chelyabinsk, informează pagina web al Patriarhiei Ruse, cu referire la serviciul de presă al eparhiei locale.
„Regiunea Chelyabinsk este cunoscută sub numele de regiune în care, în ciuda multi-culturalismului și a existenței mai multor culte, de-a lungul secolelor nu au existat conflicte serioase pe motive etnice și religioase acestea din urmă riscând să amenințe pacea socială, liniștea și stabilitatea din regiune”, – se spune în anunț.
Un alt act de vandalism similar a avut loc în centrul capitalei ucrainene, unde activistele mișcării scandaloase „Femen”, au tăiat cu o drujbă o Sfântă Cruce ridicată în memoria victimelor represiunii lui Stalin. Acestea într-un astfel de mod au decis să-și exprime sprijinul pentru grupul „Riot Pussy”, care au fost condamnate de către instanțele ruse la doi ani de închisoare.