Reprezentantul Vaticanului la ONU, considera ca „libertatea religioasa exista doar în teorie”

0
873
Reprezentantul Vaticanului la ONU, consideră că „libertatea religioasă există doar în teorie”

În lumea de astăzi există un decalaj din ce în ce mai mare între teoria şi practica conceptului de „libertatea religioasă”, consideră Arhiepiscopul Silvano Tomasi, reprezentantul Vaticanului la Forumul pentru Drepturile Omului. El a criticat dur ipocrizia comunităţii internaţionale şi a multor ţări care se declară drept garant a respectării libertății religioase atât la nivel de cuvinte cât și în constituții, dar în fond nu fac absolut nimic pentru a respecta drepturile credincioșilor.
Tomasi a amintit atacurile recente împotriva creştinilor care au avut loc în diverse ţări, în urma cărora au fost uciși câteva sute de oameni. Domnia sa susține că persecuţia creştinilor – este un fenomen care se intensifică şi extide în mai multe ţări din pricina tăcerii complete a altor ţări şi a comunităţii internaţionale.
Sunt persecutorii înrăiți ai creştinilor şi sunt cei care îi susțin financiar, amintește prelatul. Potrivit lui, se cunosc multe cazuri de pedeapsă cu moartea, închisoare, sau de discriminare împotriva celor care-şi schimbă religia sau aparţin minorităţilor religioase. „Există cazuri frecvente în care ostilitatea faţă de disidenţă este inspirată chiar din manuale şcolare”, – susține Tomasi.
El a mai spus că persecuţia creştinilor în ţările occidentale, are loc într-o formulă mult mai subtilă şi mai complexă. Ele se manifestă în ostilitate faţă de credincioşi şi simboluri religioase. O manifestare concretă în acest sens este negarea dreptului părinţilor de a educa copiii în conformitate cu convingerile lor religioase şi etice.
„În Occident, ura faţă de religie nu este exprimată în acte de violenţă fizică, ci prin mecanismele subtile de discriminare. Acestea sunt puse în aplicare de legislaţia care nu este neutră şi nu lasă spaţiu de exprimare a diferitelor culturi, religii şi convingeri personale. „

www.ortodoxia.md