De an ce trece tot mai multe suflete adună în jurul să Părintele Paisie Aghioritul, în ziua trecerii sale la Domnul

0
844

De an ce trece tot mai multe suflete adună în jurul să Părintele Paisie Aghioritul, în ziua trecerii sale la Domnul

Douăzeci de ani au trecut de când (12 iulie 1994) a trecut la Domnul părintele stareț Paisie Aghioritul. Cu această ocazie în data de 12-13 iulie o mulțime de credincioși s-au adunat la locul unde a fost înmormântat starețul Paisie.

Necătând la marea arșiță care s-a abătut asupra Greciei zeci de mii de pelerini au așteptat la cozi imense pentru a se apropia de mormântul părintelui Paisie, în a pune flori și ai aduce o mică rugăciune.

La mănăstirea „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Suroti, lângă Tesalonic în ziua trecerii sale la Domnul a avut loc Panehida, fiind urmată de priveghere iar în dimineața zilei ce a urmat(13 iulie) s-a săvârșit Sfânta Liturghie la care au participat peste 30 000 de mii de pelerini. Un asemenea val de pelerini la mănăstire nu s-a mai pomenit până acum, relatează briefingnews.gr.

Ținem să reamintim că Fericitul Paisie Aghioritul este unul dintre cei mai iubiţi părinţi care au vieţuit la Sfântul Munte Athos. A adormit întru Domnul la 12 iulie 1994, iar pomenirea părintelui Paisie se face la de ziua naşterii sale pentru Împărăţia lui Dumnezeu, așa după cum ne rânduiește Biserica lui Hristos. Canonizarea Fericitului stareţ se află în curs de desfăşurare.

mag. Vitalii Mereuțanu