Preoţii din raioanele ţării au mărturisit împotriva „Legii antidescriminăre”

0
448
Preoţii din raioanele ţării au mărturisit împotriva „Legii antidescriminăre”
Guvernul Filat permanent motivează liberalizarea regimului de vize cu UE prin necesitatea incontestabilă de a promulga întîi de toate Legea Antidiscriminare, de parcă celelalte reforme cu mult mai importante, cerute tot de UE, ca securizatea frontierei sau reforma justiției și a ministerelor, deja au fost finisate cu succes.

Se creează impresia că în țara aceasta toate reformele s-au realizat deja în domeniul justiției, economiei, politicii, sănătății, asigurărilor sociale și a rămas doar problema homosexualilor de rezolvat ! Nu  mai este prioritară  situația  alarmantă în privința natalității, mortalității, emigrației, divorțurilor, avorturilor și altor domenii sociale care evoluează ”grație” politicilor guvernului nostru, după un scenariu descris doar în apocalipsă!
Situația din jurul Legii Antidiscriminării (egalității de șanse) a devenit într-atît de clară, încît nimeni nu mai pune la îndoială că prețul liberalizării regimului de vize cerut de UE constă anume în vînzarea sufletului nostru pentru legiferarea drepturilor afirmativ-agresive și terorizante a minorității homosexuale asupra majorității tradiționale.
Este o situație extrem de confuză și scîrboasă atunci cînd majoritatea de 98% din cetățeni, protivnici drepturilor afirmative ale homosexualilor în public, vor trebui să fie discriminați în drepturile lor la securitatea morală a aceluiași public, dreptul la o societate în care copilașii lor, conform art. 50 din constituție, să fie protejați de sminteala canceroasă a acestei maladii. Este o situație oribilă și un tupeu catastrofal.
Totuși, văzînd atîta zarvă în jurul acestei legi, firește ne întrebăm: oare se merită un asemenea preț pentru un regim de simplificare a vizelor, preț privit suspect chiar și de politicienii noștri de vîrf  ca Marian Lupu, Mihai Ghimpu și alții? Oare nu este clar că homosexualii europeni vor această lege mai întîi de toate, ca astfel să-și facă aici cuiburi cu servicii ieftine?
Ținînd cont că dl Mihai Ghimpu a spus în nenumărate rînduri că se va opune acestei legi homosexualizatoare, noi, un grup de preoți din raioanele republicii, îl iplorăm ca decizia votării sau nevotării ei, preconizată consultativ pentru această duminică (20 mai), să rămînă aceeași, pentru a potoli îngrijorările celor 93,4% creștin-ortodocși.
În caz de imposibilitate de a face față presiunilor europene, să  fie amînată promovarea acestei legi după reformarea justiției, ca astfel să evităm sporirea corupției în acest domeniu și să obținem timp pentru revizuirea ei din temelii, așa încît să fie eliminate din legea antidiscriminării toate amprentele afirmării homosexualilor precum și expresiile confuze care ar amenința securitatea morală, socială, juridică, economică, civică, umană și religioasă a cetățenilor RM.
Totodată, facem un apel către toți preoții și credincioșii din țară, ca aceasta duminică să o dedice și rugăciunilor către Dumnezeu pentru demnitarii noștri, pentru Marian Lupu, dar în special pentru Mihai Ghimpu, ca Dumnezeu să le ajute și să le lumineze mințile să reziste presiunilor externe și interne și să nu promoveze scîrboșeniile acestei legi.
De asemenea mai sugerăm creștinilor să se înarmeze cu harul lui Dumnezeu și să mai postească după putere, pentru a fi gata în aceste momente de lupta cea sfîntă pentru apărarea valorilor sfinte ale neamului.
Organizator: Un grup de inițiativă al preoților ortodocși din mai multe raioane ale țării (Balti, Falesti, Rascani, Glodeni, Telenesti, Sangerei)