Filipine: autoritățile fac zid împotriva sărăciei. La propriu!

0
1024
Filipine: autoritățile fac zid împotriva sărăciei. La propriu!
 
Urmând principiul „ce nu se vede, nu există”, autoritățile din Filipine au decis să ia măsuri inedite împotriva sărăciei de la periferia capitalei: să ridice un zid care să blocheze vederea către zona săracă pe un drum dinspre aeroport către oraș. Motivul? Oficialii filipinezi așteaptă o delegație internațională care urmează să participe la o conferință despre eradicarea sărăciei.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Ricky Carandang a apărat nevoia de a instala un astfel de zid, spunând că „orice țară s-ar aranja puțin înainte să primească musafiri.”

 El și-a exprimat speranța că întâlnirea anuală a Consiliului Guvernatorilor Băncii de Dezvoltare a Asiei, care va avea loc săptămâna aceasta, și care va reuni miniștri de finanțe și oficiali de rang înalt din 67 de state membre va arăta că Filipine este deschisă la schimbare.

„Nu văd nimic rău în a încerca să înfrumusețăm împrejurimile. Nu încercăm să îi scoatem pe săraci din tablou,” a adăugat șeful metropolitan al orașului Manila, Francis Tolentino, citat de AP.

 Circa o treime din populația de 12 milioane de rezidenți ai orașului Manila trăiesc în mahalalei și o treime din cei 94 milioane de filipinezi trăiesc la limita subzistenței, cu 1,25 de dolari pe zi. Per ansmablu, mai mult de jumătate din populația Asiei se luptă cu sărăcia.

www.semneletimpului.ro