Elev din Canada suspendat pentru un tricou cu Iisus

0
498
Elev din Canada suspendat pentru un tricou cu Iisus
Un elev din Canada care deseori a fost pedepsit pentru că purta un tricou cu Iisus a primit în sfârşit acordul şcolii să participe la ore. Oficialii şcolii din Forest Heights din Chester Basin, Nova Scotia, i-au interzis lui William Swinimer să participe la ore acum câteva săptămâni, pentru că purta un tricou pe care se putea citi: „Viaţa e pierdută fără Iisus”.

Profesorii şi directorul au afirmat că această inscripţie este ofensivă pentru cei care nu cred în Hristos. După mai multe pedepse, şcoala l-a suspendat pe student.

Evenimentul a atras atenţia organizaţiilor care se preocupă de libertatea religiei în şcoli şi mii de critici s-au revărsat peste oficialii acestei şcoli, obsedaţi de corectitudine politică, însă care calcă în picioare libertăţile fundamentale ale elevilor.

În ciuda absurdităţii acestei măsuri, directorul şcolii a insistat asupra ei, însă a fost nevoit să cedeze. Totuşi tatăl copilului a hotărât să-şi retragă copilul din şcoală, mai ales datorită calităţii slabe a învăţământului aici: „El nu va mai merge la această şcoală dacă nu va învăţa aritmetică, scriere, citire şi toate disciplinele normale, şi nu noţiuni de egalitate religioasă”.

www.doxologia.ro