Declaraţie: Cineva ne are de tâmpiţi!

0
832
Declaraţie: Cineva ne are de tâmpiţi!
Dacă Europa s-ar gândi să stopeze discriminarea, ar solicita Guvernului întâi şi întâi să-i asigure pe oamenii înfipţi solitari în cărucioare şi închişi în case cu elementarele condiţii de supravieţuire, iar Filat nu cred că s-ar mai zbate aşa de tare pentru Legea respectivă, notează jurnalistului de investigaţie Pavel Păduraru în ziarul Timpul.

Ziaristul susţine că nu trebuie să ne mai ascundem după deget şi că trebuie să recunoaştem că toţi năpăstuiţii, adică marea parte a populaţiei, sunt discriminaţi în toate instanţele. „O femeie care fură o găină face puşcărie, pe când cei care ne-au furat ţara în aproape 21 de ani de independenţă, ca şi cei care ucid oameni ca pe muşte, se plimbă la libertate cu limuzine luxoase. De unde rezultă că atunci când ni se spune că Legea antidiscriminării ne-ar pune pe toţi pe picior egal în faţa legii, cineva ne are de tâmpiţi”, notează jurnalistul.

De-ar fi dorit dreptate în acest sens, demult ar fi făcut-o – şi Filat, şi ceilalţi, pentru că avem multe alte legi care asigură nediscriminare. Dacă le avem, de ce ne mai trebuie una? E adevărat că orice imperiu îşi doreşte să aibă în subordine turme de roboţi fără minte, fără valori şi fără suflet. Cu cât mai puţin gândim, cu atât le este mai uşor să ne conducă”, mai adaugă ziaristul.

Totodată, Păduraru crede că „o Europă corectă trebuie să dea dovadă de bun-simţ faţă de tradiţiile fiecărei naţiuni. La fel cum s-a întâmplat în cazul Poloniei sau al Lituaniei, unde legea a fost racordată la interesele naţionale. La fel cum alte ţări au beneficiat de regim liberalizat de vize cu UE, deşi au refuzat să adopte aceeaşi lege. Nimeni în Republica Moldova nu discriminează astăzi homosexualii.

„Fie că UE se fereşte de extindere atunci când cere de la Moldova soluţionarea diferendului transnistrean, reformarea justiţiei şi adoptarea Legii antidiscriminării, fie că Filat insistă asupra Legii pentru a-şi asigura un alibi în cazul eşecului în privinţa obţinerii de către Republicii Moldova a regimului liberalizat de vize.  Dacă lucrurile stau astfel şi noi vom înghiţi momeala, vom arăta cât de slabi şi lipsiţi de demnitate suntem„, conchide jurnalistul.

www.publika.md