Campanie globală pentru contracepţie, semnată de catolica Melinda Gates

0
822

Campanie globală pentru contracepţie, semnată de catolica Melinda Gates

Melinda Gates, soţia miliardarului Bill Gates, a declarat pentru revista Newsweek că intenţionează să cheltuiască miliarde de dolari pe o campanie globală pentru a promova utilizarea contraceptivelor, şi în special a unui tip care provoacă avorturi. Intr-o mişcare care ar putea provoca o „furtună” din partea „dreptei catolice”, Gates spune că vrea să strângă 4 miliarde de dolari pentru a furniza contraceptive pentru 120 de milioane de femei, până în 2020.
Gates vorbeşte în mod special despre Depo-Provera, un contraceptiv hormonal care provoacă avorturi prin prevenirea implantării vieţii nou-concepute în peretele uterin. Mai multe studii leagă acest medicament controversat cu pierderea de masă osoasă (osteoporoză). Studiile au mai arătat, de asemenea, că Depo-Provera creşte riscul de formare a cheagurilor de sânge, a cancerului de sân, a cancerului de col uterin, poate provoca pierderi de memorie şi alte tulburări.
Deşi Gates afirmă că este o catolică credincioasă şi să se opune avortului, ea a spus că „a trebuit să mă lupt cu ce aspecte ale religiei le folosesc în viaţa mea şi cred în ele”.
Fundaţia Bill and Melinda Gates deja foloseşte resurse din cele 34 de miliarde de dolari pe care le are la dispoziţie, pentru a finanţa programe care furnizează Depo-Provera şi alte contraceptive hormonale abortive.