Sondaj în Marea Britanie : Trădătorul lui Iisus – Judas Priest

0
843
Sondaj în Marea Britanie : Trădătorul lui Iisus – Judas Priest
Un sondaj de opinie din Marea Britanie a arătat procentul îngrijorător de ignoranţă absolută faţă de valorile şi cunoştinţele creştine în ceea ce priveşte Paştile.Naţiunea britanică s-a bucurat in corpore de 4 zile de concediu pentru a sărbători Învierea lui Hristos, însă un sondaj a arătat ignoranţa larg răspândită a britanicilor – şi nu numai a lor – în ceea ce priveşte obiectul acestei sărbători.

Cotidianul „The Sunday Telegraph” a mers pe străzile din Londra, Birmingham şi Bristol pentru a întreba peste 100 de oameni 5 întrebări simple despre Înviere. Doar jumătate – 55% au ştiu că „Iuda Iscarioteanul” a fost cel care L-a trădat pe Mântuitorul Hristos, ori măcar „Iuda”. Un respondent a spus că trădătorul a fost Judas Priest, numele unei formaţii de heavy metal. Alţii au sugerat că cel care L-a trădat a fost fratele Său, Petru, Moise, Nazarus dar şi Iuda Escargot.

Doar 51% au ştiut cine a fost Pontius Pilatus, în timp ce unul a spus că a fost un discipol de-al lui Iisus.

21% nu au ştiu ce s-a întâmplat în Vinerea Mare şi în Duminica Învierii, iar 23 % nu au putut identifica Ierusalimul ca locul Pătimirilor Domnului. Răspunsurile incorecte au fost: Arabia, Roma, Londra şi Betleem.

Andrea Minichiello Williams, un reprezentant al organizaţiei Christian Concern, a spus că este nevoie de mai multă educaţie despre creştinism în rândul populaţiei britanice.

„Avem o măreaţă şi bogată moştenire creştină şi biblică, şi nu de multă vreme copiii au început să înveţe religia în şcoală” a spus el.

Este nevoie aşadar de a învăţa care sunt fundamentele creştinismului: iubirea, pacea, Învierea, mântuirea şi veşnicia.

www.doxologia.ro