NU homosexualităţii! Pr. Gheorghe Metalinos şi prof. Dimitrie Telenghidis alături de ortodocşii din Basarabia în lupta contra legii antidiscriminare

0
1009

NU homosexualităţii! Pr. Gheorghe Metalinos şi prof. Dimitrie Telenghidis alături de ortodocşii din Basarabia în lupta contra legii antidiscriminare

Pentru aderarea la UE, Basarabia este obligata sa aprobe legea antidiscriminare, ce ofera drepturi minoritatilor sexuale, religioase s.a., drepturi care contravin moralei crestin-ortodoxe si reduc insusi drepturile majoritatii. Dar, spre deosebire de Romania, in Basarabia preotii sunt mult mai uniti si reusesc sa tina piept tavalugului evreopean, sionist ce vrea sa spurce si ultimul taram romanesc, inca nealterat decat de ciuma bolsevica.

Este de admirat si de luat exemplu cum se mobilizeaza preotii basarabeni, alaturi de ierarhii lor, prin conferinte, emisiuni tv, actiuni in strada, scrisori catre conducerea tarii, pentru a pazi trupul Bisericii de spurcaciunile occidentale. Ultima actiune a fost un sir de conferinte, avandu-i ca invitati din Grecia pe renumitii teologi Părintele Profesor Emerit Gheorghe Metallinos, prof. de Liturgică a Universităţii Teologice din Atena si dl. Dimitrios Țelenghidis, prof. de dogmatică ortodoxă a Universităţii Aristotelice din Tesalonic, ucenicul Cuv. Paisie Aghioritul, alături de traducătorul Ioan Croitorul, profesor al Facultăţii de Teologie din Târgovişte (România), toti luptatori pentru apararea Ortodoxiei.

Incident cu adevarat discriminatoriu

Exact la sosirea pe aeroportul din Chisinau distinsii profesori din Grecia, Parintele Metallinos si domnul Telenghidis au fost opriti de politia moldava si au primit ordin ca sa se intoarca cu primul avion inapoi in Grecia. Dupa cateva ore prin trimiterea de avocati in specializarea Drepturilor Omului li sa permis accesul in Rep Moldova, si aceasta numai cu amenintarea celor de la Mitropolia Moldovei cum ca vor fi chemati ziaristii si se va creea un scandal international. Se pare ca oamenilor de stat din Rep Moldova nu le-a placut tema simpozionului si anume ”Uniunea Europeana si rezistenta ortodoxa”

Prima intalnire a fost in orasul Balti, unde s-a concluzionat ca “Biserica doreşte să fie auzită când nu stă indiferentă faţă de Legea antidiscriminare. Astăzi, la întâlnirea de la Bălţi, PS Marchel episcop de Bălţi şi Făleşti, a îndemnat feţele bisericeşti şi enoriaşii să protesteze împotriva acestei legi. Punctul central, este stoparea acestui proiect diabolic şi când acest proiect va urma calea de la Guvern spre Parlament, să ne adunăm toţi la Chişinău şi să protestăm, să spunem că nu dorim sodomizarea societăţii.

La discuţie au participat profesori universitari din Grecia, care au împărtăşit poporului Ortodox din Moldova cum această lege nu şi-a găsit sprijin în poporul elin.

În cadrul întrunirii, a fost întocmită o adresare către preşedintele ţării, Nicolae Timofti, prin care îi cer să convingă autorităţile să renunţe la adoptarea Legii antidiscriminare. Adresarea a fost semnată de aproximativ 450 preoţi, credincioşi şi aparători ai moralului omenesc. Şi nu de 200 – 250 semnşturi cum declară unele surse…”

  http://www.youtube.com/watch?v=kUiaf7DnmG8

ephbalti.md

“Mobilizare religioasa si la Chisinau. Dupa apelul eparhiei de Balti, mai multi enoriasi si preoti din capitala Basarabiei au cerut conducerii tarii sa nu le ofere drepturi homosexualilor. Acestia au strans semnaturi impotriva Legii antidiscriminare si au dezbatut problema cu doi preoti eleni care le-au povestit cum a evitat Grecia adoptarea acestui document.

Preotii greci spun ca tara lor a aderat la Uniunea Europeana fara a adopta legea antidiscriminare. Ulterior a fost pusa o asemenea conditie insa preotii si enoriasii au opus rezistenta. Si crestinii de la Chisinau spun ca nu vor ceda.

Biserica se pronunta categoric impotriva adoptarii Legii antidiscriminare. Ieri, peste 400 de preoti si enoriasi au semnat o declaratie prin care ii cer sefului statului sa nu permita adoptarea legii. Mai mult, acestia ameninta cu proteste in masa daca proiectul va ajunge in Parlament. Adoptarea legii este o conditie pentru liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeana.”

| protv.md

“Oamenii legii” au confiscat 40 de broşuri cu “mesaje antihomosexuale”, de la un grup de enoriaşi din Bălţi, Republica Moldova. Poliţia a efectuat percheziţii şi în două biserici din oraş, dar nu a găsit nimic, informează Publika TV. Potrivit spuselor poliţiştilor, credincioşii ar fi primit de la angajaţii bisericilor pliantele incriminate. Materialele confiscate vor fi trimise Procuraturii. “Au comunicat că în biserica Sf. Parascheva şi soborul Constantin şi Elena ale Episcopiei din Bălţi şi Făleşti se răspândesc broşuri cu denumirea ‘Manifestul Homosexualilor. Acum şi în Moldova’. A fost sancţionată percheziţia. Astfel de broşuri nu au fost depistate”, a declarat pentru Publika TV ofiţerul de presă al Comisariatului de Poliţie Bălţi, Elena Pavliuc.

Oraşul Bălţi din nordul Republicii Moldova a devenit în luna februarie o “zonă interzisă pentru gay”. Un proiect de decizie în acest sens a figurat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Municipal şi a fost votat de aleşii locali comunişti cu 23 de voturi pentru din 35. Prin acest proiect, Consiliul din Bălţi declară teritoriul municipiului drept zonă de susţinere deosebită a Bisericii Ortodoxe din Moldova. Proietul mai prevede că în această zonă va fi interzisă propaganda agresivă a homosexualităţii. Consilierii liberal-democraţi au votat împotrivă şi au declarat că este un proiect absurd şi contravine legislaţiei Republicii Moldova.

Proiectul Legii Antidiscriminare, aprobat de Guvernul din Republica Moldova în februarie 2011, a împărţit societatea în două. Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe, dar şi unii politicieni, au spus că adoptarea Legii ar duce la înmulţirea acţiunilor de propagandă ale minorităţilor sexuale. În urma acestei opoziţii, proiectul de lege controversat a fost retras temporar din Parlament. Săptămâna trecută însă, ministrul Justiţiei a declarat într-un interviu că Guvernul se pregătește să remită din nou în Parlament proiectul cu privire la Legea Antidiscriminare, retras în urmă cu un an. |

FrontPress.ro

Legea antidiscriminare – ce drepturi pierzi tu?

Dincolo de basmele care ni se spun la TV, care vor fi consecinţele reale ale adoptării legii care face atâta vâlvă în ultima vreme..?
Nu este nevoie să ne dăm cu presupusul pe marginea acestui subiect, pentru că avem experienţa bogată a statelor care demult au început protecţia minorităţilor sexuale la nivel oficial. Aşadar, consecinţe:

1. Paradele gay vor deveni o “tradiţie”, iar fiecărui homosexual de paradă îi va reveni cel puţin un poliţist care să le asigure protecţia (vezi cazul Bucureşti). Va fi interzisă organizarea vreunui protest împotriva unui asemenea eveniment.

2. Vor fi interzise declaraţii publice homofobe, adică nu vei avea dreptul să declari public că homosexualitatea este un păcat, că homosexualitatea este o orientare nenormală etc., iar poliţia îţi va putea percheziţiona proprietatea în cazul în care va considera că faci propagandă homofobă.

3. În şcoli şi grădiniţe se va face propagandă homosexuală deschisă, copiii vor fi învăţaţi că ei n-au încă o orientare sexuală şi că urmează să şi-o aleagă singuri. Tu nu vei avea dreptul să te opui, iar dacă nu vei trimite copilul la aceste lecţii va trebui să dai explicaţii.

4. Nu vei avea dreptul să protestezi în cazul în care copilul tău va fi sub supravegherea unui profesor/educator homosexual.

5. Nu vei avea dreptul să protestezi în nici un fel atunci când vei fi martorul unor momente romantice între doi homosexuali, care vor avea dreptul să se manifeste oriunde, oricând.

6. Dacă vei fi invitat să participi la un act homosexual, va trebui să refuzi cu respect şi amabilitate.

7. şi multe altele, la care nici măcar nu te gândeşti.

La moment, legea se limitează la drepturile homosexualilor, dar experienţa Canadei, SUA ş.a. ne spune că în categoria “minorităţi sexuale” vor intra mai târziu şi pedofilii sau zoofilii.

Cele enumerate sunt doar efectele imediate ale adoptării acestei legi, dar pe termen lung consecinţele vor deveni tot mai dure, iar legea se va “perfecţiona”, aşa cum s-a întâmplat în statele care au făcut măcar un singur pas pentru legalizarea deviaţiilor de orientare sexuală. Gândeşte-te bine, e vorba de viitorul tău şi al copiilor tăi.

 Andrei Creacico (vox.publika.md)

apologeticum.wordpress.com