Biserică ortodoxă istorică vandalizată în Albania

0
674
Biserică ortodoxă istorică vandalizată în Albania
Partidul minorităţii greceşti din Albania, Omonia, a raportat atacurile împotriva Bisericilor Ortodoxe din Albania de către necunoscuţi, dar şi ignoranţa extremă a autorităţilor albaneze în ceea ce priveşte protejarea bisericilor ortodoxe din zonele unde trăiesc greci minoritari.Partidul a condamnat profanarea bisericii din Agioi Pantes din provincia Chimara, care a avut loc acun 2 zile.

„Criminali necunoscuţi au vandalizat biserica şi au făcut multe stricăciuni icoanelor inestimabile din ea. În mod repetat am denunţat cazuri similare în anunţurile oficiale precedente, însă autorităţile nu au făcut nimic să protejeze aceste tezaure ale umanităţii sau să aresteze suspecţii. Cazurile de biserici jefuite şi profanate cresc de la zi la zi”.

Biserica Agioi Pantes din Chimara a fost reconstruită integral de Arhiepiscopul Anastasios al Albaniei şi este un monument unic de istorie, credinţă şi artă creştină. Iconostasul şi acoperişul unic de lemn au fost reconstruite în timpul restaurării.

Acum o săptămână, 2 alte biserici ortodoxe au fost vandalizate în satul Palasa din Chimara. Jafurile şi profanările au devenit un fenomen zilnic în Albania de Sud şi sunt încurajate de ignoranţa autorităţilor.

www.doxologia.ro