Ortodocșii ruși sfătuiesc homosexualii „să nu se joace cu focul”

0
910
Ortodocșii ruși sfătuiesc homosexualii „să nu se joace cu focul”

Tensiunile dintre autorităţile ruse şi comunitatea gay s-au intensificat, după ce la începutul lunii martie, Sankt Petersburg a votat un proiect de lege care decide amenzi usturătoare pentru propagandiştii gay.
„Conform informaţiilor de care dispunem, activiştii homosexuali plănuiesc să organizeze marşuri în apropierea instituţiilor în care se află copii. Se pare că ei (homosexualii) au nevoie de mai mult decât cluburi exclusiviste şi propagandă în media. Acum îi vor pe copiii noştri. Îi sfătuiesc să nu se joace cu focul”, a declarat Yury Ageshchev, coordonatorul Uniunii Frăţietăţii Ortodoxe pentru Interfax-Religion.
În plus, Hegumen Sergy, preot la câteva biserici din Moscova, a recunoscut că a binecuvântat câţiva credincioşi care voiau să lupte împotriva homosexualilor. „Păcatul pe care aceşti oameni îl promovează nu are loc în ţara noastră”, a adăugat Hegumen.
Organizatorul paradei gay de la Moscova a declarat că marşul din apropierea instituţiilor în care se află copii are ca scop „prezentarea obiectivă a naturii homosexualităţii”.
Legile anti-gay din câteva oraşe ruseşti au atras atenţia organizaţiilor europene ce militează pentru drepturile omului. Cu ocazia prezenţei la Conferinţa despre discriminarea minorităţilor sexuale, organizată de Consiliul Europei, Ministrul de Externe Konstantin Dolgov, a afirmat că legile din ţara pe care o reprezintă nu violează angajamentele internaţionale pe care Rusia le-a semnat.
Amintim că de curând, câteva consilii raionale din Republica Moldova, au făcut același lucru, condamnând categoric orice propagandă homosexuală pe teritoriul lor. Este vorba de Consiliile Raionale Bălți și Cahul.