Mitropolitul Ilarion cere autorităţilor statului să-şi bazeze politicile pe testamentul ţarului Alexandru al III-lea

0
931
Mitropolitul Ilarion cere autorităţilor statului să-şi bazeze politicile pe testamentul ţarului Alexandru al III-lea
Alexandru al III-lea cu familia
Biserica Ortodoxa Rusa a cerut autoritatilor sa isi bazeze politicile pe testamentul tarului Alexandru al III-lea transmis fiului sau, Imparatul Nicolae al II-lea: “Fii independent in politica externa. Aminteste-ti ca Rusia nu are prieteni. Se tem de marimea tarii noastre.

Ocoleste razboaiele. In politica interna, sprijina Biserica, in primul rand. A salvat Rusia in vremuri de incercare. Intareste familia, pentru ca familia este pilonul statului“, a spus Mitropolitul Ilarion, seful Departamentului de Relatii Externe al Bisericii, la prima intalnire cu expertii legislativului rus.

Aceste adevaruri simple provin de la “unul din cei mai mari conducatori ai acestei tari si ar putea deveni vectorii fundamentali ai politicilor rusesti interne si externe”, a mai spus ierarhul.

Nicio tara nu poate deveni imuna influentelor externe, cum se intampla in Orientul Mijlociu si in Nordul Africii, unde regimurile se schimba, a afirmat mitropolitul Ilarion. Trebuie o consolidare interna, in primul rand, pentru a rezista unei atari influente. Concentrarea pe valorile morale si religioase traditionale si pe familie “ar trebui sa devina garantia unei evolutii sanatoase, in locul unei dezvoltari revolutionare a statului” a afirmat el.

www.razbointrucuvant.ro