Mii de români s-au închinat la Crucea Mântuitorului

0
829
Mii de români s-au închinat la Crucea Mântuitorului

Mii de credincioşi ortodocşi participă în perioada 23-26 martie la un pelerinaj la Catedrala Mitropolitană din Cluj Napoca, pentru a vedea şi atinge un fragment de lemn despre care se spune că ar face parte din Crucea lui Iisus.
Relicva a fost aşezată pe un podium special în faţa catedralei aflate în Piaţa Avram Iancu. Credincioşii, încadraţi de gradene, au sosit pe rând pentru a săruta fragmentul de cruce. El va rămâne aici până luni, urmând să fie introdus pe parcursul nopţii în catedrală doar dacă nu vor exista pelerine, informează Ziarul Lumina.
Unii credincioşi au adus cu ei obiecte personale sau obiecte de îmbrăcăminte pe care să le atingă de cruce.
Fragmentul adus ieri la Cluj este considerat ca făcând parte din crucea pe care a fost răstignit Iisus Cristos şi a fost dăruit mănăstirii Panaghia Soumela, de lângă oraşul Veria, din Grecia. Aducerea relicvei are loc şi în contextul sărbătoririi hramului mitropoliei clujene, cu ocazia Bunei Vestiri (25 martie).
Fragmentul din Adevarata Cruce cel de-al doilea fragment din Crucea Mântuitorului care ajunge în oraş. O altă o relicvă din Sfânta şi Adevărata Cruce se află permanent în biserica greco-catolică din Făget.