Legalizarea căsătoriilor între homosexuali e asemănătoare legalizării sclaviei, afirmă şeful bisericii catolice din Marea Britanie

0
721
Legalizarea căsătoriilor între homosexuali e asemănătoare legalizării sclaviei, afirmă şeful bisericii catolice din Marea Britanie
Seful bisericii catolice din Marea Britanie, cardinalul Keith O’Brien, considera casatoriile homosexuale drept o „aberatie” si le aseamana cu sclavia si avortul, scrie The Daily TelegraphCardinalul afirm ca tarile care legalizeaza casatoriile intre homosexuali actioneaza impotriva „legilor naturale” si nu ar trebui sa considere aceste actiuni drept „progrese”. Acesta a declarat, pentru BBC Radio 4, ca o legalizare a casatoriilor intre persoane de acelasi sex va aduce „alte aberatii iar societatea va degenera si mai mult”.
Acest interviu vine dupa un articol publicat de O’Brien in Sunday Telegraph, in care leaga casatoria intre homosexuali de sclavie.

„Imaginati-va pentru un moment ca guvernul decide sa legalizeze sclavia dar ofera asigurari ca nimeni nu va fi obligat sa aiba un sclav”.

„Ne vor calma astfel de asigurari fara valoare furia? Justifica ele renuntarea la un drept uman fundamental?”, s-a intrebat el.

Legalizarea casatoriilor intre homosexuali ar „schimba intreaga notiune a ceea ce casatoria si familia sunt. Afecteaza copiii care sunt nascuti, care au dreptul la o mama si un tata”, argumenteaza el.