Etiopia: Izvorul sfânt care vindecă SIDA

0
987
Etiopia: Izvorul sfânt care vindecă SIDA
Alungată de către familia lui, pentru că suferă de HIV, Tigist a ajuns în Muntele Entoto din Etiopia, acolo unde este un izvor cu proprietăţi miraculoase, care a vindecat mulţi oameni de teribila boală.Lângă izvor, peste 4000 de oameni, suferind de SIDA, se roagă şi beau din apa miraculoasă. Câştigând putere, Tigist se căsătoreşte cu un om care de asemenea HIV, Melaku, şi începe o nouă viaţă în mijlocul pădurilor de eucalipt.

Călătoria lui Tigist şi a lui Melaku este emblematică pentru Etiopia, unde circa 1,2 milioane de oameni trăiesc cu HIV. Oamenii au prejudecăţi despre această cumplită boală şi mulţi sunt izolaţi şi daţi afară din case de familiile lor. Recent, însă, mulţi etiopieni iau tratamente anti-retrovirale şi cifra morţilor de SIDA s-a redus.

Creştinii ortodocşi din Etiopia cred cu tărie în puterea apei sfinţite de la Entoto. Există sute de mărturii de vindecări şi chiar alungări de demoni.

Sunt 5 ani de când Melaku a aflat că este pozitiv HIV. Are doar 30 de ani, şi familia l-a repudiat. „Numai Dumnezeu nu mă urăşte că am acest virus” a spus Melaku, în camera sa mică pe care o împarte cu soţia sa Tigist. Iau împreună apă sfinţită, se îmbăiază într-un bazin imens, dar iau şi tratament anti-viral. În 2003, preşedintele american Bush a alocat miliarde de dolari pentru medicamente anti-retrovirale care au fost distribuite milioanelor de africani cu HIV.

În 2007, Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Etiopiene a urcat pe muntele Entoto şi a chemat pe toţi creştinii bolnavi să combine tratamentul cu apă sfinţită cu medicamentele anti-virale. Lângă patriarh s-a aflat Ambasadorul Statelor Unite în Etiopia, Donald Yamamoto, care a declarat că religia şi ştiinţa trebuie să colaboreze în Etiopia.

Până în februarie 2010, 250 000 de etiopieni au început terapia anti-retrovirală. Etiopia, ţară care numără aprox. 90 milioane de oameni, a avut 71,900 de morţi din cauza HIV în 2007, iar în 2010 au fost 28,100.

„Cred în puterea apei” a spus Tigist.

www.doxologia.ro