Şeicul Arabiei: toate Bisericile din regiune trebuie distruse

0
1027
Şeicul Arabiei: toate Bisericile din regiune trebuie distruse

Şeicul Abdul Aziz Al-Asheikh, Marele Muftiu al Arabiei Saudite, cea mai înaltă autoritate musulmană din ţara sunită a declarat în această săptămână că este necesar să fie distruse toate Bisericile creştine în regiune şi că nicio religie înafară de islam nu trebuie tolerată în Peninsula Arabă.

Al-Asheikh a făcut această declaraţie într-o întâlnire cu un ONG kuweitian numit Societatea pentru Renaşterea Moştenirii Islamice (Society of the Revival of Islamic Heritage), ca răspuns la o întrebare care se referea la ce spune Sharia (legea islamică) despre zidirea Bisericilor, a raportat publicaţia creştină de limbă arabă Linga.org.

Întrebarea făcea referire la o controversă în parlamentul kuweitian în care un deputat a chemat la distrugerea tuturor bisericilor, care a fost restrânsă la interzicerea construirii altora noi.

Arabia Saudită este o ţară în care rapoartele demografice arată că sunt 100% musulmani, şi celelalte religii sunt interzise. Totuşi o minoritate de creştini există neoficial. În estimările independente din 2008 se arată că există cel puţin 800 000 de creştini în Arabia Saudită. Deşi nu există biserici oficiale, creştinii se roagă în case.

Printre creştinii din Arabia sunt şi migranţii şi muncitorii străini. Recent mai mulţi creştini etiopieni au fost arestaţi pentru vina de a se ruga lui Hristos într-un apartament privat.

Muftiul s-a referit la o frază care se crede că a fost rostită de Mohammed însuşi care a spus că „nu trebuie să fie două religii în Peninsula Arabă”, ceea ce a fost interpretat că toate bisericile din Arabia trebuie distruse. În Kuweit există Biserici creştine.

Cuvintele muftiului au stârnit vii controverse chiar şi printre musulmani. Raymond Ibrahim de la organizaţia Jihad Watch, un blog critic la adresa extremismelor, a spus că dacă aceeaşi măsură s-ar lua în lumea occidentală de către creştini, mii de moschei ar trebui distruse şi zeci de milioane de musulmani ar fi persecutaţi.

Dacă luăm în considerare isteria care circulă prin vest, unde indivizi fără autoritate ofensează islamul – spre exemplu un soldat sau un pastor necunoscut – imaginaţi-vă ce s-ar întîmpla dacă corespondentul marelui Mufti, adică Papa, ar declara că toate moscheile din Italia trebuie distruse. Imaginaţi-vă vulcanul media care ar erupe, strigătele de intoleranţă şi bigotism, cererile de a-şi cere scuze etc.” a spus Ibrahim.

www.doxologia.ro