Creştinii, Jurământul lui Hippocrate şi execuţia prin injecţie letală

0
698
Creştinii, Jurământul lui Hippocrate şi execuţia prin injecţie letală
Injecţia letală este principala metodă de execuţie în Statele Unite ale Americii, fiind folosită în 37 dintre cele 38 de state în care se aplică pedeapsa cu moartea (înafară de Nebraska, unde se foloseşte electrocutarea).
Combinaţia comună de substanţe în aceste state este pentotalul de sodiu, care este un anestezic, numit şi Thiopental sodium, bromura de pancuronium (un agent paralizant, numit Pavulon) şi clorura de potasiu (care opreşte inima şi cauzează moartea).

Organizaţiile creştine din Statele Unite au arătat, pe baza studiilor medicale recente, că folosirea bromurii de pancuronium care cauzează paralizie dă o durere cumplită, care nu poate fi descrisă în cuvinte. Acest tip de execuţie durează foarte mult şi este o violare clară a Celui de-al Optulea Amendament la Constituţia Statelor Unite, care interzice clar pedeapsa crudă.

Asociaţia umaintară Reprieve (amânare) a lansat o campanie naţională în toate Statele Americii chemând companiile farmaceutice să nu se mai implice în injecţiile letale.

Jurământul lui Hippocrate conţine următoarele cuvinte: „Vom dedica munca noastră în dezvoltarea şi distribuţia leacurilor pentru slujba umanităţii; vom practica profesia noastră cu conştiinţă şi demnitate, dreptul la sănătate al unui pacient va fi prima noastră preocupare; condamnăm folosirea medicamentelor în execuţia fiinţelor umane”.

Un investigator al Reprieve, Maya Foa, a spus: „Nicio companie care sprijină execuţiile nu poate spune că injecţiile letale sunt morale. Prin semnarea acestui jurământ, firmele farmaceutice îşi vor face poziţia clară şi vor evita implicarea în aceste afaceri oribile”.

Reprieve cheamă pe gigantul farmaceutic Hospira să se asigure ca bromura de pancuronium să fie folosită doar pentru uz medical, şi nu pentru ucidere. Hospira rămâne singura companie care produce acest medicament pentru camerele de execuţie ale Statelor Unite.

www.doxologia.ro