384 de copii ucişi în Siria de la începutul violenţelor

0
732
384 de copii ucişi în Siria de la începutul violenţelor
384 de copii au fost ucişi în Siria de la începutul revoltelor împotriva preşedintelui Bashar al Assad acum un an. Numărul a fost dat publicităţii de UNICEF şi arată gravitatea situaţiei umanitare în Siria. În ultimele 10 luni, sute de copii au fost arestaţi, iar şcolile s-au transformat în centre de detenţie pentru copii şi adulţi deopotrivă, unde toţi suferă tortură brutală din partea forţelor guvernamentale.

Violenţa sexuală împotriva copiilor a devenit o obişnuinţă în centrele de detenţie, raportează UNICEF şi zeci de copii au murit în timpul raidurilor auto ale armatei siriene.

Rebelii sirieni au iniţiat proteste împotriva preşedintelui Assad, sperând într-un sfârşit al celor 5 decenii de dominaţie totalitară a partidului Socialist Baathist.

Din august, forţele armate guvernamentale au început bombardarea zonelor rezidenţiale unde se crede că ar locui rebelii, cu muniţie de război. În ciuda protestelor internaţionale şi a condamnării violenţei împotriva civililor, Assad a răspuns manifestaţiilor şi opoziţiilor cu forţă de război.

Într-un caz, o fetiţă de 2 ani a fost ucisă în oraşul touristic Latakia de către un poliţist care a spus că nu doreşte ca acest copil să devină un manifestant împotriva regimului, a raportat Consiliul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

Centrele de detenţie asimilează toate familiile rebelilor cu aceştia, astfel sute de copii sunt torturaţi pentru a spune unde se ascund părinţii lor. Cruzimea acestor acte este fără margini. „Oamenii au mâinile şi picioarele legate cu coliere de plastic. Sunt bătuţi fără milă, inclusiv copiii de 10 ani. Una dintre practicile de intimidare ale militarilor este bătaia copiilor până la sânge în faţa mamelor lor” a spus un raportor al Consiliului ONU.

Ala Sassila, de la Consiliul Siriano-American a spus: „Numărul copiilor care au fost ucişi în ultimele două luni a escaladat. Cred că regimul face aceasta pentru a determina pe rebeli să oprească manifestaţiile şi protestele împotriva sa”.

Situaţia exactă este imposibil de aflat, întrucât regimul totalitar împiedică orice jurnalist străin să pătrundă în zonele de conflict (de teroare). Unul dintre jurnaliştii din partea Ligii Arabe, a spus: „Ceea ce am văzut este un dezastru umanitar. Regimul nu comite o crimă de război, ci o serie uriaşă de crime împotriva oamenilor nevinovaţi. Copiii sunt ucişi, iar alţii sunt lăsaţi să moară de foame sau terorizaţi” a spus jurnalistul pentru France Press. Printre miile de civili ucişi se află şi mulţi creştini.

www.doxologia.ro