20.000 de oameni au format cea mai mare „cruce umana”

0
764
20.000 de oameni au format cea mai mare „cruce umană”

Nu mai puțin de 20.000 de catolici – studenți, profesori universitari și personal al Universității Santo Tomas, din Filipine, au marcat începutul Postului Mare formând o imensă „cruce umană”.
cruce dominicanaOrganizatorii evenimentului care a avut loc pe un stadion sportiv din Manila speră să fi reușit cea mai mare „cruce umană” formată vreodată și să intre astfel în Cartea Recordurilor, informează Reuters. Cele 20.000 de persoane care au participat au purtat tricouri negre sau uniforme școlare albe pentru a forma împreună o cruce dominicană bicoloră.
Oficialii Universității Santo Tomas, cea mai veche universitate din Filipine, spun că mesajul pe care au dorit să îl transmită a fost mai întâi unul antiavort, în contextul unei dezbateri aprinse privind legea avortului în Filipine. În plus, „a forma această cruce uriașă îi va face pe oameni să își amintească faptul că perioada Postului este dedicată lui Christos,” a explicat Erika Gomez, unul dintre studenții participanți.
Marți, legislativul filipinez a deschis dezbaterea asupra unei propuneri legislative vizând înlesnirea accesului la informație legată de mijloacele de contracepție, o lege care întâmpină opoziție din partea unor episcopi romano-catolici cu influență semnificativă în Filipine.