Spania a renunţat la cursurile anti-creştine predate în şcoli

0
681
Spania a renunţat la cursurile anti-creştine predate în şcoli
 
Din 2007, mai mult de 54.000 de părinţi au făcut plângeri împotriva guvernului spaniol care introdusese în sistemul de învăţământ public şi privat un curs obligatoriu, anti-creştin, care critica pe faţă biserica catolică. Într-un final guvernul a decis să abandoneze cursul.

2.200 de procese juridice au fost iniţiate împotriva guvernului spaniol, cele mai multe fiind şi câştigate. Toate cazurile susţineau că natura cursului viola drepturile de conştiinţă şi convingerile religioase ale studenţilor şi ale părinţilor. Unele materiale studiate la acest curs conţineau imagini sexuale explicite, care denigrează creştinismul.

Alliance Defense Fund împreună cu Professionals for Ethics au intentat un proces guvernului spaniol la CEDO, în care figurează 300 de părinţi spanioli alături de copiii lor, studenţi la şcoli private sau publice, din mai multe regiuni ale Spaniei.

Între timp noul ministru al educaţiei, Jose Ignacio Wert, a hotărât să înlocuiască cursul cu unul care tratează instituţiile Uniunii Europene şi constituţia spaniolă.

www.semneletimpului.ro