Ortodocşii din America protestează împotriva „legii morţii”

0
850
Ortodocşii din America protestează împotriva „legii morţii”
Adunarea Episcopilor Canonici Ortodocşi din America Centrală şi de Nord, care este formată din 65 de episcopi canonici ortodocşi din Statele Unite, Canada şi Mexic, a condamnat violarea fără precedent a libertăţii religioase de către Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane al Statelor Unite.

În august 2011, acest for a decis ca toate instituţiile de asigurare medicală să acopere cheltuieli pentru contraceptive. Până acum angajatorii puteau alege dacă acoperă cheltuielile cu contraceptivele salariatelor lor. Această lege este o adevărată prolegomena la cultura morţii, încurajând suprimarea vieţii în stadiile ei primare şi ameninţând echilibrul demografic al Statelor Unite, şi aşa destul de deteriorat.

Adunarea Episcopilor Ortodocşi şi-a unit vocea cu Conferinţa Episcopilor Catolici din Statele Unite, pentru a protesta împotriva acestei legi discriminatorii, promovate de guvernarea Obama. Această lege este o ameninţare la sfinţenia vieţii şi la taina naşterii de prunci, oferind femeilor mijloace contraceptive fără ca acestea să o ceară.

În această nouă „regulă a morţii” cum a fost denumită de Bisericile creştine, spitalele cu profil religios, instituţiile educaţionale şi alte organizaţii vor fi obligate să plătească pentru costul contraceptivelor (inclusive medicamente care induc avortul) şi sterilizarea angajaţilor lor, deşi convingerile religioase ale patronilor lor sunt pentru protejarea vieţii şi a naşterii de copii.

Primul Amendament al Constituţiei Statelor Unite garantează libera exprimare a religiei. Această libertate este încălcată grav şi violată atunci când o instituţie religioasă este obligată de lege să plătească pentru contraceptive, medicamente avortive şi sterilizarea angajaţilor ei.

Protestul Bisericilor ortodoxă şi catolică vine împreună cu dezaprobarea şi protestul a milioane de americani, care şi-au manifestat deschis împotrivirea la o asemenea lege a morţii, promovată de administraţia Obama.

www.doxologia.ro