OROARE în Australia: Lagărul pentru copii al Bisericii Scientologice

0
834
OROARE în Australia: Lagărul pentru copii al Bisericii Scientologice

 În mijlocul unei suburbii liniştite din  Sydney, Australia se ascunde un adevărat gulag, un centru de “pedeapsă şi training” pentru copii, ce aparţine Bisericii Scientologice. Prizonierii sunt forţaţi să muncească non-stop, sunt trataţi inuman şi sunt spălaţi pe creier pentru a crede că nu vot putea evada vreodată.

Centrul “de reabilitare” ce aparţine Bisericii Scientelogice este locul unde adepţii acestei religii sunt trimişi pentru “pedeapsă şi training”, pentru “crime” pe care lumea obişnuită le consideră triviale, potrivit unui reportaj din emisiunea TodayTonight, de pe Seven Network. În acest loc, copiii sunt despărţiţi de părinţii lor şi forţaţi să muncească full-time fără a primi in schimb bani. Supravieţuitorii spun că “prizonierii” sunt spălaţi pe creier astfel încât să creadă că nu pot părăsi acel loc şi că merită tratamentul şocant pe care îl primesc.

Shane Kelsey, un tânăr care a reuşit să evadeze cu ajutorul tatălui său, povesteşte: “Am trăit în garajul ăla un şi jumătate, poate doi ani. Nu ai voie să citeşti nicio carte în afară de cărţi despre scientologie, nu poţi citi ziare, asculta radio, nu ai voie să vezi filme, nimic”. Shane are acum 21 ani, iar până acum un an nu folosise niciodată internetul, nu se uitase la televizor.

Tânărul povesteşte că cei captivi sunt manipulaţi să-i considere pe oamenii din afară patetici, proşti şi inutili.

Peste 50 de solicitări de interviuri şi filmări ale reprezentanţilor bisericii scientologice au fost refuzate. Aceştia nu doresc ca opinia publică să afle ce se întâmplă in centru, despre care cei care au trăit acolo spun că e un gulag, sau o închisoare.