Dr. Rowan Williams: eutanasia este un dezastru

0
888
Dr. Rowan Williams: eutanasia este un dezastru
Arhiepiscopul de Canterbury, Dr. Rowan Williams, liderul religios anglican, a tras un semnal de alarmă împotriva unei posibile legalizări a sinuciderii asistate (eutanasia) în Marea Britanie. El spune că o asemenea lege ar fi necreştină şi periculoasă pentru societate. Capul spiritual al comunităţii anglicane a comparat legalizarea avorturilor cu posibila legalizare a eutanasiei.

Conform cotidianului „The Telegraph”, ierarhul anglican a arătat Sinodului General al Bisericii că legalizarea avorturilor a dus la o creştere alarmantă a acestora în societatea britanică. Rata avorturilor a ajuns la 200 000 pe an în această ţară. Rowan Williams se teme că legalizarea eutanasiei ar avea acelaşi impact asupra vieţii oamenilor ca avortul. „Eutanasia este un atentat la sanctitatea vieţii şi un dezastru pentru societate” a spus acesta.

Sinuciderea asistată medical este împotriva valorilor creştine: „Suntem angajaţi ca şi creştini la credinţa că fiecare viaţă, în orice situaţie inimaginabilă este preţioasă în mod infinit în ochii lui Dumnezeu. Să spui că există anumite condiţii în care nu mai merită să trăieşti este o schimbare în atmosfera morală şi spirituală în care trăim”.

www.doxologia.ro