Delegaţia Mitropoliei Moldovei prezentă la festivităţile prilejuite de a treia aniversare de la intronizarea Patriarhului Kiril

0
965
Delegaţia Mitropoliei Moldovei prezentă la festivităţile prilejuite de a treia aniversare de la intronizarea Patriarhului Kiril
La 1 februarie, în ziua celei de-a treia aniversări de la întronizarea Preafericitului Kiril, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, în catedrala Hristos Mântuitorul a fost săvârșită Sfânta Liturghie. Din partea Mitropoliei Moldovei au participat ÎPS Mitropolit Vladimir dimpreună cu arhiereii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova, precum și mai mulți slujitori.

La slujbă au asistat Președintele interimar al Republicii Moldova M. Lupu, şeful adjunct al Administraţiei Preşedintelui Federaţiei Ruse A.D. Beglov, prim-vicepreședintele Comitetului pentru relații internaționale al Dumei de Stat L.E. Sluțki, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă A. C. Neguța.

Primarul orașului Moscova S.S. Sobeanin l-a felicitat pe Preafericitul Patriarh Khiril în altar.

La sfârșitul Liturghiei, Mitropolitul Iuvenalie de Krutiţî şi Kolomna a slujit un Te Deum de mulțumire.

Mai apoi Mitropolitul Vladimir de Sankt-Petersburg și Ladoga a dat citire mesajului de felicitare din numele membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse și i-a adus în dar Preafericirii Sale o icoană a Maicii Domnului din Kazan.

Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove a adus sincere felicitări Prea Fericirii Sale Patriarhului Kiril cu ocazia aniversării şi a urat Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse din partea clerului şi poporului Mitorpoliei Moldovei, sănătate, răbdare şi înţelepciune pentru a păstori şi în continuare cu chibzuinţă şi blândeţe creştinească turma binecredincioasă încredinţată spre îndrumare pe calea mânturii. În acelaşi context, Vlădica Vladimir a mulţumit Patriarhului pentru grija care o are pentru creştinii ortodocşi din Republica Moldova.

Întâstătătorul Bisericii Ruse a adresat celor prezenți un cuvânt de muțumire.

www.mitropolia.md