Creştini întemniţaţi în Arabia Saudită sub presiune pentru a se converti la islam

0
828
Creştini întemniţaţi în Arabia Saudită sub presiune pentru a se converti la islam
Un grup de creştini care provin din Etiopia au declarat că au fost întemniţaţi pe nedrept în Arabia Saudită şi primesc mereu ameninţări pentru a se converti la Islamism, a informat o organizaţie internaţională pentru portalul creştin www.christianpost.com.

Conform agenţiei internaţională International Christian Concern (ICC), un grup de supraveghere cu sediul în Washington D.C., a raportat un nou val de persecuţie în Arabia Saudită. 35 de creştini etiopieni, bărbaţi şi femei au fost arestaţi cu violenţă în 15 decembrie, în timpul unei rugăciuni într-o casă din Jeddah, un oraş de pe coasta de vest a ţării. Grupul se confruntă însă cu ameninţări zilnice şi cu presiuni pentru a se converti la religia lui Mohamed. Organizaţia Human Rights Watch a confirmat raportul, în care se arată că bărbaţii au fost loviţi, iar femeile dezbrăcate şi umilite în public.

„Învăţătorul islamic trimis în închisoare a defăimat creştinismul, a denigrat Biblia şi a spus că islamul este singura religie adevărată” a declarat o prizonieră pentru ICC. Creştinii au refuzat să se convertească.

Prizonierii au spus că gardienii incită pe prizonierii musulmani să îi agreseze sau atace pe creştini, a adăugat reprezentantul ICC. Săptămâna trecută, Human Rights Watch a raportat că aceşti creştini vor fi deportaţi în Etiopia.

„În timp ce Regele Abdullah a iniţait un Centru de dialog internaţional inter-religios, poliţia sa încalcă sistematic drepturile credincioşilor de alte credinţe” a spus Christoph Wilcke, cercetător pentru Orientul Mijlociu pentru Human Rights Watch.

Arabia Saudită are în mod oficial 100% musulmani, însă neoficial 3,5 % din populaţie sunt creştini, iar 0,6% sunt hinduşi.

www.doxologia.ro