Ajutor ortodox pentru bisericile din Kosovo şi Metohia

0
816
Ajutor ortodox pentru bisericile din Kosovo şi Metohia
Mănăstirea stavropighie Sretensky din Moscova a lansat o acţiune de ajutor ortodox pentru mănăstirile şi bisericile din Kosovo şi Metohia.În sâmbăta dinaintea Sărbătorii Neomartirilor şi Mărturisitorilor din Rusia, Arhimandritul Tihon, stareţul Mănăstirii Sretensky a vorbit despre suferinţa creştinilor ortodocşi din Kosovo şi Metohia. În incinta mănăstirii se află Facultatea de Teologie din capitala Rusiei.

La sfârşitul lui noiembrie 2011, Arhimandritul Sava, Stareţul Mănăstirii Decani din Kosovo a vizitat Rusia, unde a vorbit despre persecuţiile la care sunt supuşi ortodocşii din această regiune care şi-a auto-proclamat independenţa de Serbia.

S-a decis aşadar organizarea unei colecte în mai multe biserici din Rusia pentru ajutorarea mănăstirilor şi bisericilor din Kosovo. O mare parte din tezaurul ortodox din Kosovo şi Metohia a fost distrus de război, de atitudinea autorităţilor kosovare, care încurajează ostilitatea faţă de sârbii ortodocşi minoritari, dar şi de hoţii de material de construcţie, care demolează încet dar sigur mănăstiri vechi de 7 secole.

www.doxologia.ro