Trei sferturi dintre creştinii britanici cred că discriminarea anti-creştină e în creştere

0
693
Trei sferturi dintre creştinii britanici cred că discriminarea anti-creştină e în creştere

LONDRA, Ianuarie 27, 2012 74% dintre creştinii din Marea Britanie spun că persecuţia sau discriminarea la adresa lor sunt la ordinea zilei. Acest procentaj este în creştere de la 66% în 2009, conform unui grup independent de cercetare numit ComRes.

Sondajul ComRes s-a desfăşurat în octombrie 2011 şi a chestionat 544 de creştini din întreaga Marea Britanie. De asemenea, 71 % dintre creştini au răspuns că remarcă o marginalizare a creştinilor în media, iar 61% au remarcat discriminarea creştinilor la locul de muncă.

Sondajul a fost comandat de Premier Christian Media Trust (PCMT), care a lansat un raport intitulat: „Cercetare parlamentară asupra discriminării religioase şi marginalizării creştinilor în viaţa publică britanică, 2007-2011”.

Un teolog de la Oxford, Prof. Roger Trigg de la Kellogg College, a spus: „În ultimii ani, s-a văzut o tendinţă clară în Europa şi America de Nord de a prioritiza egalitatea şi nediscriminarea deasupra religiei, ameninţând dreptul şi libertatea religioasă. Ar trebui să nu fie o ierarhie de drepturi, ci dacă este posibil, toate drepturile trebuie luate în considerare”.

www.doxologia.ro