Sub presiunea Fundației Rockefeller, Uruguay se pregătește să legalizeze avortul

0
903
Sub presiunea Fundației Rockefeller, Uruguay se pregătește să legalizeze avortul
Presiunea organizațiilor „umanitare” în direcția legalizării avortului în lume continuă. Senatul din Uruguay a adoptat în decembrie, cu 17 voturi pentru și 14 împotrivă, o propunere de legalizare a avortului la cerere în primul trimestru de sarcină. Principalul agent de lobby pentru această lege este Fundația Rockefeller, împreună cu alte ONG-uri internaționale. Secretarul Conferinței Episcopilor Catolici, Gabriela López, a depus mărturie în fața Comisiei de Sănătate Publică din Senat în acest sens (citată de LifeNews.com). „Din păcate, această propunere nu este o inițiativă a unor legiuitori locali, ci mai degrabă una din strategiile promovate la nivel internațional de instituții care caută să manipuleze publicul și oficialii pentru a-i face să aprobe un lucru în timp ce aceștia sunt convinși că se întâmplă de fapt cu totul altceva.”

Principalul inițiator al legii, senatoarea Monica Xavier, membră a coaliției de guvernământ Frente Amplio (Frontul Larg, stânga) și un cunoscut suporter al avortului, a declarat în timpul celor 10 ore de dezbateri din plenul Senatului că „Noi, parlamentarii, nu suntem cenzori morali (subl. ns.). Nu avem dreptul să emitem o judecată morală spunând că femeia care își continuă sarcina face bine, în timp ce cea care nu o continuă, indiferent de motiv, greșește.”

Senatoarea Xavier este un exemplu de parlamentar cu legături foarte strânse cu mișcarea internațională pro-avort, scrie sursa citată. Ea participă adesea la întâlniri ale lobby-ului avortist, precum conferința organizată în 2004 de Planned Parenthood (cel mai mare furnizor de avort și planificare familială din America de Nord) și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație pe tema Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului și Sănătatea Reproductivă în America Latină și Caraibe. Tradus într-un limbaj pe înțelesul tuturor, titlul înseamnă că această conferință și-a propus deschis promovarea conceptului „avort sigur și legal” în această parte a lumii în care practica rămâne, în cea mai mare parte, prohibită.

Aceasta nu este prima tentativă de a dezincrimina avortul în Uruguay. Precedentele două au eșuat prin opoziția parlamentului și respectiv a fostului președinte Tabare Vasquez, însă acum, sub regimul de stânga al noului președinte Jose Mujica, care deține controlul ambelor camere ale parlamentului, este foarte probabil să reușească. Votul în Camera Deputaților va avea loc în martie.

Detalii despre implicarea Fundației Rockefeller în campaniile de promovare a avortului și controlului populației scrie Asociația Provita Media (www.provita.ro), citând blogul Live Action (organizație provita americană):

„Este foarte cunoscut faptul ca Fundatia Rockefeller forteaza adoptarea proiectului de lege privind liberalizarea avortului. John D. Rockefeller Sr. si fiul sau, John D. Rockefeller Jr., au infiintat Fundatia Rockefeller in 1913. Margaret Sanger a infiintat Liga pentru Controlul Nasterilor in 1921, care a devenit apoi cunoscuta ca „Planned Parenthood”, in 1942. Ea a deschis prima clinica [de planificare familiala], Biroul de Cercetare Clinica, in 1923. Clinica a fost finantata de familia John D. Rockefeller si Sanger a continuat sa primeasca fonduri de la Rockefeller inca zeci de ani dupa aceea, insa in mod anonim, deoarece sustinerea pe fata a misiunii de control al nasterii a lui Sanger era „prea controversata pentru [Rockefeller Jr.], ca sa se asocieze cu [ea] in mod public”. (The Rockefeller Century: Three Generations of America’s Greatest Family. John Harr, Peter Johnson, p.191)

John Rockefeller III, fiul lui John D. Rockefeller Jr, a infiintat Consiliul pentru Populatie la New York, in 1952, si a primit „Premiul Margaret Sanger”, acordat anual, in 1967. Presiunea Fundatiei Rockefeller pentru legalizarea avortului in alte tari n-ar trebui sa fie o surpriza, avand in vedere legaturile dintre fundatie si cel mai mare lant de avorturi din America, „Planned Parenthood”.

Fundatia este demult cunoscuta ca promotor al eforturilor pentru controlul populatiei. In campaniile din anii 1960 si 1970, sustinute de Fundatia Rockefeller, Fundatia Ford, Banca Mondiala, Natiunile Unite si chiar de Disney, cuplurilor din toata Asia li se spunea ca trebuie sa-si limiteze familiile, altfel copiii lor, ca si intreaga lume, vor avea de suferit. China a ascultat si a implementat politica copilului unic.”

www.culturavietii.ro