Slujbe religioase în Moscova pentru femeile care suferă de sterilitate

0
977
Slujbe religioase în Moscova pentru femeile care suferă de sterilitate
40 % dintre femeile din Moscova şi din marile oraşe ale Rusiei suferă de sterilitate. Cea mai importantă cauză a acestei sterilităţi este avortul realizat în tinereţe. Din ziua de 14 ianuarie, Biserica Sfântul Alexie din Moscova a început o serie de slujbe şi rugăciuni pentru ca femeile care suferă de sterilitate să primească de la Dumnezeu darul naşterii de prunci.

Aceste slujbe sunt oficiate în prezenţa a două icoane făcătoare de minuni: Maica Domnului „Feodorovskaïa”, cunoscută pentru acest gen de minuni, atestate şi de Sfântul Stareţ Ambrozie de la Optina, şi Sfântul Simeon Izvorâtorul de Mir din Serbia, cunoscut în întreaga ortodoxie pentru iubirea sa de oameni. Vinul obţinut din viţa de vie plantată pe mormântul său de la Mănăstirea sârbă Hilandar din Sfântul Munte Athos este cunoscut ca fiind miraculos pentru acest gen de femei.

Aceste slujbe vor avea loc în fiecare săptămână, a comunicat Asociaţia Caritativă Ortodoxă « Miloserdie ru. ». „Un eveniment miraculos a fost începutul acestor rugăciuni. Un cuplu care nu putea avea copii de 12 ani şi care deja făcuse toate tratamentele pentru aceasta, a primit în grijă o parcelă de viţă de vie lângă mormântul Sfântului Simeon Mirovlitul (Izvorâtorul de Mir), cunoscut pentru minunile sale în rândul femeilor sterpe. După ce s-au rugat la acest sfânt, soţii au conceput un copil. Ei au promis că vor spune tuturor părinţilor fără copii despre această minune. Soţii ne-au dăruit o icoană cu Sf. Simeon” a spus un preot de la Biserica Sf. Alexie, Vladimir Doukhovitch. Părintele Vladimir conduce un proiect de ajutor al femeilor tinere însărcinate care se găsesc într-o situaţie dificilă şi sunt ispitite să avorteze. Acestor femei li se acordă ajutor material şi spiritual şi în caz de renunţare la avort şi li se dă o alocaţie lunară de 30 000 de ruble în primul an de naştere a copilului. 10 copii s-au născut datorită acestui proiect.

Statisticile sunt îngrijorătoare. 40 % dintre femeile din Moscova şi din marile oraşe ale Rusiei suferă de sterilitate. Cea mai importantă cauză a acestei sterilităţi este avortul realizat în tinereţe.

www.doxologia.ro