Papa Benedict: „Casatoriile intre homosexuali ameninta viitorul umanitatii”

0
853
Papa Benedict: „Căsătoriile între homosexuali amenință viitorul umanității”

Într-un mesaj adresat membrilor corpului diplomatic acreditați la Vatican, cu ocazia Anului Nou, Papa Benedict a afirmat că „viitorul omenirii” este serios amenințat de căsătoriile între homosexuali. El le-a spus diplomaților din aproape 180 de tari ca educatia copiilor trebuie sustinuta de o „indrumare serioasa” si ca „un loc de cinste in acest context este acordat familiei, bazata pe casatoria intre un barbat si o femeie”.
„Nu este vorba despre o simpla conventie sociala, ci mai degraba despre una fundamentala, care sta la baza fiecarei societati. In mod consecvent, politicile submineaza familia ameninta demnitatea umana si viitorul umanitatii.” – a declarat Papa Benedict, citat de Reuters.
Vaticanul si oficialii catolici din lumea intreaga au protestat fata de incercarea de a legaliza casatoria intre persoanele de acelasi sex in Europa si alte state ale lumii. Unul dintre liderii acestei opozitii in SUA este arhiepiscopul din New York, Timothy Dolan, care va fi numit cardinal luna viitoare. Dolan a luptat impotriva casatoriilor homosexuale inainte ca acestea sa fie trecute in legalitate in New York, in iunie 2011.
In septembrie, el a trimis o scrisoare presedintelui Barack Obama, criticand decizia administratiei de la Casa Alba. In acea scrisoare, Dolan, care detine cea mai inalta pozitie in organizatia episcopilor din SUA, a avertizat ca politica guvernului Obama ar putea „declansa un conflict national de proportii foarte mari intre biserica si statul american.”
Biserica Romano-Catolica, care are 1,3 miliarde de membri la nivel global, propavaduieste ideea ca – in timp ce tendintele homosexuale nu sunt pacatoase – relatiile homosexuale sunt condamnabile, iar copiii ar trebui sa creasca intr-o familie traditionala, formata din tata si mama.
Casatoria intre persoane de acelasi sex este legala in cateva state din Europa, printre care se afla Spania si Olanda. Bisericile care au acceptat casatoriile homosexuale – preotesele, clericii si episcopii gay – au fost excluse din Catolicism.